Kao i što se najavljivalo predhodnih dana, a i generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, je to i potvrdio na promociji nove travnate površine stadiona “Rajko Mitić”, jedan od najtalentovanijih mladih srpskih igrača, Uroš Kabić, danas je, na Marakani, uz prisistvo čelnih ljudi crveno belih, Mitra Mrkele i Svetozara Mijailovića, stavio paraf na četvorogodišnju vernost važećem srpskom šampionu.

Nakon potpisivanja ugovora sa obe strane usledilo je obraćanje medijima.

Uroš Kabić
Vrlo sam uzbuđen što dolazim u ovako veliki klub kao što je Crvena zvezda. Zaista je čast i privilegija biti u Zvezdi, a moja želja je da se dokažem i opravdam svoj dolazak.

Gledao sam sve Zvezdine utakmice na pripremama, video sam da ekipa sjajno igra, i srećan sam što dolazim u takav sistem. Radujem se radu sa trenerom Barakom Baharom, vidim da mladi igrači dobijaju priliku i želim da budem nosilac igre Crvene zvezde jednog dana. Naravno, radujem se i tome što ću igrati Ligu šampiona.

Zahvalio bih se ljudima iz Zvezde što su me doveli, zahvalan sam što sam došao u najveći klub u Srbiji i želim da se dokažem. Bilo je interesovanja italijanskih klubova, pričalo se, ali poziv Zvezde je bio najkonkretniji i oni su imali najveću želju da dođem. Lično, i ja sam želeo u Zvezdu.

Mogu da igram na nekoliko pozicija, videćemo, sve zavisi od formacije. Konkurencija me tera da budem bolji, želim da se namećem, a imam i s kim da se borim za mesto. Primarno sam levonog, ali dobro šutiram i desnom.
Što se povrede tiče koju sam zaradio u predhodnom periodu, sve što se desilo, bilo je sa razlogom i dobra je stvar za moju karijeru što sam ovde, u to sam siguran. Mislim da me je i gol Zvezdi na Marakani dodatno pogurao da dođem ovde. Zaista, sve se brzo izdešavalo, ali kad sam razgovarao sa ljudima iz Zvezde, znao sam da je to to – završio je Uroš Kabić.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Zadovoljstvo obavljenim poslom nije krio Zvezdin sportski direktor.

Mitar Mrkela
Uroš Kabić je jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji. Brz je, moderan, pratili smo ga dugo vremena i na prvi pogled ostavlja utisak veoma talentovanog igrača. Zadovoljan sam što smo napravili dogovor sa Vojvodinom i Urošem, te da je on Crven zvezdu prepoznao pre nekih evropskih klubova kao svoju novu destinaciju. Verujem da će izrazitim brzinskim sposobnostima brzo pridobiti Zvezdinu publiku i biti važan igrač našeg kluba u budućnosti. Igraće sa dobrim saigračima koji njegov talenat mogu da podignu na viši nivo i sigurni smo da Kabić može da napravi ozbiljan iskorak. Barak Bahar je zadovoljan Kabićem, gledao ga je i ceni njegove kvalitete, a pokazao je u prethodnom periodu da ima hrabrosti da mladim igračima ukaže šansu, te da mu oni to vraćaju i verujem da će i sa Urošem to biti slučaj.

Verujem da će Kabić u Zvezdi postati reprezentativac Srbije i ljubimac navijača Crvene zvezde, jer je reč o vanserijskom talentu. U Ligi šampiona za mlade nema pravo da igra, jer nije proveo određeni broj godina u našoj Omladinskoj školi – završio je Mitar Mrkela.

Uroš Kabić je rođen 1. januara 2004. godine u Novom Sadu i prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Karijeru je započeo u Vojvodini čiju je akademiju prošao da bi za prvi tim odigrao 52 utakmice i postigao četiri gola. Izuzetno je polivalentan, može da igra kao bočni napadač, jednako se dobro snalazi i na desnoj, i na levoj strani, a takođe može da deluje i kao najistureniji, ali i nešto povučenije u fazi napada. 

Srećno i dobrodošao Uroše.

Za sutra je na Marakani zakazano novo okupljanje, a povod je predstavljanje novog-starog pojačanja Miloša Degeneka.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com