Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su ekipu Krke rezultatom 110:57 u okviru 22. kola ABA lige…

Ovaj trijumf nad Krkom, sa razlikom od 53 poena, košarkaši Crvene zvezde arhiviraće kao najubedljiviji ikada otkad se crveno beli nadmeću u regionalnom takmičenju. Dosadašnji klupski rekord postavljen je u sezoni 2003/04 kada je savladana Bosna rezultatom 120:71.

Nije bilo nikakve tenzije, niti neizvesnosti na sinoćnjem meču silom prilika odigranom u hali „Aleksandar Nikolić“.

Iako još uvek bez povređenih Miloša Teodosića i Nikole Topića, odnosno Treja Tompkinsa, koji još uvek nije debitovao za crveno bele, puleni Janisa Sferopulosa su bez većeg napora deklasirali Krku i ostvarili najubedljiviju ovosezonsku pobedu.

Snaga slovenačkog predstavnika u ABA ligi omogućila je treneru Crvene zvezde da pruži šansu svim igračima koji su se našli u protokolu.

Jago dos Santos obeležio je meč svojim dabl/dabl učinkom. Omaleni Brazilac postigao je 20 poena i ostvario 12 asistencija i 8 skokova, sa ukupnim indexom korisnosti od +40.

Najefikasniju partiju od dolaska u klub sa Malog Kelemegdana imao je Džavonte Smart sa 24 poena, a standardno odličan bio je Luka Mitrović sa datih 19 poena.

Posebno treba istaći da je Fredi Gilespi imao do sada najbolju partiju od kada je postao član Crvene zvezde. Postigao je 12 poena, ostvario 9 skokova, dve blokade i tri ukradene lopte.

Ovom pobedom crveno beli čvrsto drže prvo mesto na tabeli regionalne lige, a novi duel izabranici Janisa Sferopulosa imaju u četvrtak kada u okviru Evrolige u Štark Arenu stiže Makabi. Taj duel zakazan je za 19 časova.

Game highlights

Out Of Context Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com