Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet putuju u Niš. To je danas na kratkoj konfernciji za medije obznanio predsednik kluba Nebojša Čović. Dakle, crveno beli brane prvi od tri trofeja osvojenih u predhodnoj sezoni. Prvi meč tim sa Malog Kalemegdana igra 16. februara protiv Borca iz Čačka od 16 časova u hali “Čair”.

Predsednik kluba Nebojša Čović predhodnih dana je najavljivao da klub razmišlja o bojkotu ovog takmičenja zbog dobro poznatog razloga, a to je nekažnjavanje KK Partizan od strane KSS zbog neigranja domaćeg prvenstva.

Kako je i najavljeno, čelnici kluba su danas imali sastanak na kojem je izglasano (18 ZA, 1 PROTIV i 2 UZDRŽANA) da će Crvena zvezda Meridianbet uzeti učešće na ovom turniru što je u neku ruku bilo i očekivano.

Nebojša Čović je bio kratak na konferenciji za medije.

Odluku smo doneli zbog košarke u Srbiji

“Igraćemo Kup Radivoja Koraća. Upravni odbor je izglasao da ipak igramo. Međutim, nas niko ništa ne pita, samo odredi gde igramo, kad igramo, kako igramo, a pritom se ne razmišlja da li je to uslovno ili nije. Međutim, tu je bilo mnogo problema. Nemamo ništa protiv Niša, dugi niz godina smo dole, a odluku smo doneli zbog košarke u Srbiji.“

Utakmicu ne počinjem dok god svi naši navijači ne budu u hali

“Recimo, u Nišu nije toliko bezbedno. Imamo problem sa kartama u Nišu. Mi imamo samo 250 karata, verovatno ste to primetili. Stvara se tenzija između navijača, koji se tamo okupljaju. Na kraju uđu, ali nama presedne. To će se dogoditi i ove godine. Teško da ćemo tu utakmicu početi ako ne bude naših navijača.”

Ivanović saopštava ko će igrati Kup

“Ivanović će saopštiti spisak ko će igrati Kup. Što se tiče reprezentativaca, međutim mi igramo sa Albom kad i Srbija u Grčkoj. Ispoštovaćemo stručni štab, odluka će biti zajednička. Juče smo imali dug razgovor sa Pešićem, kao i direktorom. Koliko se ja razumem, mi imamo dva meča, jedan nam je dovoljan. Mislim da to može realno da se ostvari. U kontaktu smo sa selektorom i direktorom reprezentacije.”

“Kampaco ide da igra za Argentinu, Vildoza ostaje. Ivanović ide da igra za Crnu Goru, 26. igraju protiv Češke. Toliko sa naše strane.”

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

One thought on “Zvezda prelomila | Crveno beli idu u Niš | Ne počinjemo utakmice sve dok god svaki naš navijač ne bude u hali !”

Comments are closed.