U upravi FK Crvena zvezda očigledno je da su se odlučili da smanje balast prekomernog broja igrača u prvom sastavu.

Tokom jučerašnjeg dana stigla je informacija da su na pozajmicu u tim sa Banovog Brda otišli golman Zoran Popović i štoper Radovan Pankov.

Tom prilikom, sad već bivši štoper Crvene zvezde imao je samo reči hvale na period proveden u crveno belom:

“Proveo sam prelepe tri i po godine u Crvenoj zvezdi, imam preko stotinu nastupa za klub, osvajane su titule, kupovi, igrana je Evropa sa velikim uspehom. Zaista, ne mogu niti jednu negativnu stvar da izdvojim. Svi znaju da sam veliki navijač Zvezde, u Srbiju sam se vratio baš zbog toga da bih zaigrao za taj klub. Sada je došlo do momenta kad su na redu neke druge stvari.”.

FK Čukarički | crvenazvezdabeograd.com

Sa druge strane, danas je stigla informacija da i napadač Ibrahim Mustafa napušta crveno bele.

Forsirao je Miloš Milojević na zimskim pripremama Ibrahima Mustafu. Neretko je igrao u samom špicu napada, pogotovo dok je Aleksandar Pešić u Turskoj bio odsutan zbog povrede.

Iako je bilo jasno da ne poseduje kvalitet za Zvezdu, bez obzira na to da li igrao po desnom ili levom napadačkom krilu ili kao lažna devetka, iz „neobjašnjivih“ razloga, ofanzivac iz Gane najčešće je bivao u sastavu, uglavnom ulazio kao rezerva, ali je bilo momenata kada su treneri sa njim pokušavali da naprave prevagu u napadu.

Reklo bi se napokon, Ibrahim Mustafa je posle 433 minuta u dresu Zvezde, napustio crveno bele i za obeštećenje od 500.000 evra preselio se u Austriju.

Prema informacijama Crvena zvezda će od LASK-a iz Linca dobiti još 100.000 evra kroz lako ostvarive bonuse, a pripašće joj i 15 odsto od naredne prodaje 22-godišnjeg fudbalera.

Mustafa je u Zvezdu sitgao januara 2020. kao slobodan igrač. U tri navrata je išao na pozajmice; prvo u Zlatibor, potom Radnički iz Sremske Mitrovice i na kraju u Novi Pazar.

Obzirom na pređašnji odlazak i Nemanje Motike u Austriju Lustenau, nadamo se da transfer politika kluba ide u dobrom smeru.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com