Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić iskoristio je reprezentativnu pauzu da za TV Prva da opsežan intervju gde je govorio o aktuelnostima vezanim pre svega za klub, kao i o kvalitetu i problemima u srpskom fudbalu, radu FSS-a…

Pomalo neočekivano srpski šampion trenutno zaostaje za večitim rivalom šest bodova…

Ovu pauzu iskoristili smo da se napravi dobra analiza i konsoliduju redovi. Imamo do kraja jeseni još šest utakmica u prvenstvu i cilj je da uzmemo sve bodove. Imamo šest bodova zaostatka za večitim rivalom, ali i tri derbija i nemamo dilemu da je Crvena zvezda najbolji tim u prvenstvu i da će opet biti prva“.

Malo je apsurd da Crvena zvezda bolje izgleda u Ligi šampiona…
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Možda smo se malo previše okrenuli Ligi šampiona i potcenili domaće prvenstvo, Malo je apsurd da Crvena zvezda bolje izgleda u Ligi šampiona nego u domaćoj ‘trakalica’ ligi. Moramo da se vratimo na neka naša podešavanja. Znali smo proletos da hoćemo novu, modernu Crvenu zvezdu i hteli smo igrače koji mogu da igraju Ligu šampiona. U domaćoj ligi su potrebni drugačiji igrači, oni od kojih se ne zahtevaju atletske sposobnosti, brzina, hitrina, snaga, već da budu kreativni, maštoviti, majstori na malom prostoru, jer nam protivnici parkiraju autobus i spuste se se u nizak blok. Zato moramo da imamo dva tipa igrača, jedne koji znaju da igraju na evropskom nivou gde se trči i potrebna je snaga i one koji mogu da igraju u domaćem prvenstvu“.

Baraku Baharu je trebalo vremena da shvati šta je domaća liga…

“Imamo veliki broj igrača, dva kompletna tima, ali morali smo tako zbog dva različita takmičenja. Verovatno je i Baraku Baharu trebalo vremena da shvati šta je domaća liga, a šta Liga šampiona”.

Neke stvari su se brzo zaboravile…

Svestan sam da javna ličnost mora da bude kritikovana. Najveći problem nas koji vodimo Crvenu zvezdu je raskorak između ogromnih želja i malih mogućnosti. Zaboravili smo brzo gde je Crvena zvezda bila 2014. godine. I onda se desila 2018, 2019. i ljudi su se postavili kao da je to rutina. Kao da su se probudili iz zimskog sna i rekli: “Čekaj, mi moramo da budemo prvaci Evrope”. Danas je ogromna razlika između Crvene zvezde i Bajerna, a te 1991. nije bilo tako“.

Zadovoljan sam kako izgledamo u Ligi šampiona…

“Moram da budem iskren, ja sam zadovoljan kako Zvezda igra Ligu šampiona. Mi smo 2018. i 2019. godine primali po pet, šest komada. Imali smo gol-razliku 0:18. Investirali smo naš novac, novac Crvene zvezde. Nismo ga potrošili nego smo investirali. I po prvi put imamo ozbiljnu tržišnu vrednost naših igrača. Mi sada, u januaru imamo konkretnu ponudu i razgovore od preko 70.000.000 evra za naše igrače za koje vlada interesovanje. Neke ćemo sigurno prodati, ali morali smo da imamo dva kompletna tima jer imamo dva različita takmičenja”.

Zimski prelazni rok je uveliko u pripremi…

“Biće odlazaka jer nam je 50 odsto budžeta od transfera igrača. Očekujemo u januaru ogroman prihod, ali prodavaćemo igrače samo do granice kada se ne ugrožava osvajanje titule. Tim će sigurno biti nadograđen levim bekom i jednim štoperom”.

Puno poverenje u Baraka Bahara…
Barak Bahar

“Čitajući medije i dežurne krivce deluje mi da je Srbija ksenofobična zemlja, što mi jako smeta. Srbija je uvek bila raširenih ruku i prihvatala strance. Zato mi smeta kada vidim da tako pričaju neki naši “stručnjaci” koji 20 godina nigde ne rade a smetaju im stranci. Globalizacija je učinila svoje, stranci su preplavili Evropu i naravno da svi uzimaju bolje i kvalitetnije. Trener sigurno ostaje, a rezultati koje će napraviti u perspektivi će amortizovati kritike i napade na njega”.

Trenerska struka je rak rana srpskog fudbala…

FSS mora da napravi detaljnu analizu i vidi gde je srpski fudbal danas i zbog čega je tako. Ja mislim da nije u dobroj situaciji i da je potrebna dugogodišnja strategija za razvoj srpskog fudbala. Danas nemamo igrače koji su nosioci igre u velikim klubovima. I to mora da se preispita zašto je tako. Ali najveći problem mislim da je trenerska struka. Ništa se nije radilo proteklih 15-20 godina, to vreme pojeli su skakavci. Nemamo ni jednog jedinog trenera koji vodi klub neke ozbiljne evropske zemlje. I to je problem: ko uči našu decu? Talenat nije problem, na infrastrukturi se radi, ali FSS mora da počne da se bavi trenerima”.

Renoviranje ili nova Marakana…

“Uložili smo preko 10.000.000 € u poslednjih devet godina i naš stadion “Rajko Mitić” ispunjava uslove da se na njemu igra Liga šampiona. Imamo velike planove sa zemljištem, da ga stavimo u funkciju da bismo povećali vrednost kapitala našeg kluba. Da li ćemo rekonstruisati ili praviti novi stadion, to ćemo videti. Imamo 16.5 hektara zemlje oko našeg stadiona i tu lokaciju kada stavimo u funkciju sigurno je da će se duplirati vrednost Crvene zvezde“.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com