Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su za Izrael, tačnije u Tel Aviv. Crveno bele očekuje, možda i ključni, meč 24.kola Evrolige za priključak ekipama koje pretenduju na TOP 8 ovog takmičenja. Protivnik je “Ponos Izraela” – Makabi, koji je u ovom trenutku na osmom mestu sa ukupnim skorom od 12 pobeda i 11 poraza. Crvena zvezda je, posle neuspešne italijanske turneje, pala na trinaesto mesto sa 10 pobeda i 13 poraza. Meč se igra u Menora Mivtachim Areni i početak je zakazan za 20.05 časova.

Kako stići do druge pobede u sezoni protiv izraelskog šampiona govorio je Filip Petrušev:

” Čeka nas jako vruć teren. Naše je da odemo spremni i odigramo što bolje. Jesmo vezali četiri poraza, završava se regularni deo, tako da je ovo jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica za nas.”

“Znamo da Makabi “lomi” svoje protivnike na domaćem parketu od samog starta. Trener nam je ukazao na to i bićemo spremni da odgovorimo na njihovo agresivno otvaranje meča. Moramo da budemo jaki od samog početka, što i nije bila naša karakteristika u poslednje vreme. Obično damo proitvniku prednosti na početku i sad to moramo promeniti.”

Filip Petrušev | crvenazvezdabeograd.com

“Najveća snaga Makabija je što kao domaćini igraju mnogo agresivnije nego u gostima, sa puno kontakta na ivici faula. Primetno je da sudije ponešene atmosferom i velikim pritiskom navijača tamo i ne sviraju mnogo faulova. Ne smemo da se obaziremo na sudije, kao na prethodnim utakmicama i moramo da igramo našu igru.”

“Što se tiče atmosfere u samoj ekipi činjenica je da nikom nije prijatno obzirom na vezane poraze, a znamo da niko ne voli da gubi počev od mene. Ali znamo da možemo, što smo i pokazali nakon loših rezultata na otvaranju evroligaške sezone. Zato i verujem da ćemo se kao ekipa dići i ući u seriju pozitivnih rezultata.”


Trener Duško Ivanović u Izrael je odveo 14 igrača, timu se priključio i Hasan Martin, a sutra uveče ćemo videti koliko će ga Zvezdin strateg koristiti. Ostalo je još 22 dana do konačnog priključenja i Fakunda Kampaca ekipi u utakmicama u Evroligi i nadamo se da će crveno beli do tada uspeti da nađu pobednički ritam koji je izgubljen u nekoliko predhodnih nedelja.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com