Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet sutra uveče (2.mart od 19 časova) u Minhenu u “Audi Domu” igraju svoje prvo od “devet finala” za ulazak u TOP 8 Evrolige. Protivnik je ekipa Bajerna koji se posle odigranih 25 kola ovog takmičenja nalazi na 15 mestu (9 pobeda i 16 poraza) evroligaške tabele.

Crveno beli bi trebalo da u prestonici Bavarske budu jači za Fakunda Kampaca koji bi danas konačno trebalo da se registruje za nastupe u Evroligi.

O predstojećem protivniku, pored trenera Duška Ivanovića govorio je i crnogorski reprezentativac i bek tima sa Malog Kalemegdana – Nikola Ivanović:

“Ušli smo u period kada je za svaka utakmica ključna. Takva je situacija i za meč sa Bajernom. Napravili smo dosta grešaka protiv Albe i to nas je skupo koštalo. Posebno loše smo odigrali drugo poluvreme. Utakmica u Minhenu dolazi u nezgodnom periodu, ali svaki duel do kraja Evrolige nam je bitan. Bavarci, za razliku od predhodnih godina, takođe ne igraju sjajno ove sezone i tu je naša šansa za pobedu.”

Reprezentacija Crne Gore se plasirala za Mundobasket i Nikola je bio deo ekipe koja je ostvarila ovaj uspeh. Ipak, koliko ti odlasci i dolasci utiču na formu igrača ?

“To je naš posao, većina i ekipa i igrača se nalazi u sličnoj situaciji. Uspeće samo oni koji se najbolje prilagode situaciji.” – završio je Nikola Ivanović

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Tim sa Malog Kalemegdana je u prvom delu sezone savladao bavarce rezultatom 78:72 i to je ujedno crveno belima bila prva pobeda u ovogodišnjem takmičenju.

Sutra se u Minhenu očekuje da će crveno bele iz Beograda bodriti gotovo čitav “Audi Dom” jer prema informacijama koje posedujemo veliki broj ulaznica završio je u rukama naših navijača.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com