169. Večiti derbi pripao je ekipi Miloša Milojevića. Crvena zvezda – Partizan 1:0 (1:0). Jedini strelac na meču bio je Aleks Vigo već u ranoj fazi utakmice (5.minut). Tako su crveno beli napravili džinovski korak ka tituli šampiona Srbije i grupnoj fazi Lige šampiona.

Preko 35.000 gledalaca gledalo je pravi ratnički derbi. Nije bilo lepog fudbala, ali rezultat je najvažniji. Crvena zvezda sada ima 16 bodova u odnosu na Partizan i to je za tim iz Ljutice Bogdana najvažnije.

Što se tiče samog rezultata, sve se odigralo u 5.minutu meča. Bukari se našao u kaznenom prostoru protivnika, loptu je odložio Aleksu Vigu koji centrira sa desne strane, ona se odbija od glave kapitena Partizana Slobodan Uroševića i vara golmana Popovića koji je istrčao na centaršut i to je bilo 1:0 za crveno bele.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Emocije su nadvladale mladog Argentinca koji se radovao tako što je “opalio rafal” po južnoj tribini.

U 7. minutu prvi pokušaj Partizana. Natho je šutirao sa 25 metara, lopta je odskočila ispred Borjana, ali je Zvezdin kapiten uspeo da ukroti ovaj udarac.

Mogao je Katai u 32.minutu da reši sve dileme oko pobednika ovog derbija. Sa desne strane centrirao je BukariKatai je ostao sam na devet metara, sjajan volej, ali i odbrana Popovića kojeg lopta na samoj gol liniji pogađa u noge.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Moglo je biti loše po crveno bele u 40.minutu. Borjan se nije na vreme oslobodio lopte, krenuo je da petlja, ali se u poslednjem momentu izvukao iz nezgodne situacije iako je pri tom bio nagažen od strane Partizanovog špica a sudijska pištaljka je ostala nema.

Rezultatom 1:0 se otišlo na odmor.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Drugo poluvreme počelo je standardnom bakljadom sa obe navijačke tribine. Pauza je trajala nekih 6 do 7 minuta.

U 60. minutu posle gužve u kaznenom Partizana Katai lobom sa šest metara pogađa prečku, ali predhodno je signaliziran ofsajd.

Od 63. minuta strateg crveno belih odlučuje da utakmicu uvede u mirniji tok. Umesto Mitrovića na terenu je Kangva, a potom umesto Kataia ušao je Milunović, koji se nešto kasnije teže povredio te je morao da napusti derbi.

Baš u trenutku povrede Milunovića, koji je ostao da leži u kaznenom prostoru protivnika, Partizan je imao najbolju šansu za izjednačenje. Nisu hteli crno beli da stanu sa akcijom, nastavili su napad. Bila je to dobra šansa za Gomeša, koji je iz okreta sa 12 metara gađao je ćošak Borjanovog gola. Zvezdin kapiten se bacio i sjajno odbranio te sprečio izjednačenje.

U 90. minutu prisustvovali smo i gužvi na terenu gde je najdeblji kraj izvukao Rikardo Gomeš koji je pre vremena morao da izađe sa terena.

Highlights
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Game stats

Stadon: Rajko Mitić.

Gledalaca: 35078. 

Sudija: Aleksandar Živković.

Strelac: Vigo u 5. Minutu.

Žuti kartoni: Rodić, Eraković, Mijailović (Crvena zvezda), Marković, Belić, Urošević, Baždar (Partizan).

Crveni karton: Rikardo (Partizan).

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Katai (od 76. Milunović, a od 88. Mijatović), Bukari, Mitrović (od 64. Kangva), Pešić.

Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Milunović, Gobeljić, Srnić, V. Nikolić, Kangva, Prucev, Mijatović, Rakonjac. 

Partizan: Popović, Filipović (od 65. Živković), Vujačić, Marković, Urošević, Belić (od 75. Traore), Kolorado (od 65. Baždar), Natho, Dijabate, Menig (od 75. Jović), Rikardo.

Rezerve: Lukač, Živković, Ilić, Saničanin, Šehović, Fejsa, Traore, Pantić, Jović, Baždar, Pavlović.