Fudbaleri Crvene zvezde su na gostovanju u Kruševcu, u okviru 27.kola Mozzart Bet Superlige Srbije, odigrali nerešeno sa ekipom Napretka 1:1 (0:1). Strelac za crveno bele bio je Mirko Ivanić u 38.minutu.

Oprezno su crveno beli ušli u meč pred dobrano popunjenim tribinama stadiona “Mladost” u Kruševcu.

Očajano stanje travnate površine doprinelo je da prvu kakvu takvu polupriliku vidimo u 14 .minutu kada je Ivanić pokušao sa distance.

Loš teren, nažalost, uzeo je i svoj danak. Igrao se 22. minut kada se Nikolić uhvatio za zadnju ložu, te je trener Milojević morao prinudno da menja. U igru je ušao Srnić.

U 26. minutu videli smo akciju Azarov – Mitrović, ali bez konkretnog završetka.

Igrao se 31. minut kada je Zvezda do tog trenutka imala prvu pravu priliku. Posle centaršuta sa desne strane, Pešić vraća u srce kaznenog prostora, na loptu skače Bukari, ali je ovaj glavom šalje iznad prečke.

Kako je poluvreme odmicalo, tako je i Zvezda bivala sve opasnija, a to se konkretizovalo u 38. minutu. Osman Bukari je dobro istrčao po desnom boku i sjajno pronašao Mirka Ivanića koji je odlično pratio akciju i potom glavom matirao golmana Napretka Petrića (0:1).

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Pvo poluvreme završeno je rezultatom 1:0 u korist Crvene zvezde.

U 50. minutu, posle centaršuta Kigsa Kangve, makazicama pokušava Aleksandar Pešić, ali neuspešno.

Domaćini prvi put ozbiljno prete u 53. minutu. Šarićev šut sa ivice kaznenog prostora prolazi tik pored stative golmana Vasiljevića.

U 66. minutu Ivanić lukavo oduzima loptu, pravovremeno upošljava Pešića, ali ovaj šutira direktno u čuvara mreže ekipe iz Kruševca.

Šut Aleksandra Kataija u 75. minutu zaustavila je stativa. Gađao je “El Magico” iz mrtvog ugla, ali se lopta odbila od ruke Petrića u okvir gola.

Domaćin stiže do izjednačenja u 85. minutu. U gužvi u kaznenom prostoru Crvene zvezde najbolje se snašao Bojan Matć i smestio loptu iza leđa golmana Vasiljevića.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Odmah po izjednačenju izmenama je reagovao je Miloš Milojević u pokušaju da ipak ostvari pobedu, ali za to je bilo premalo vremena.

Ostalo je na kraju Napredak – Crvena zvezda 1:1.

Game stats

Stadion: “Mladost”, Kruševac.

Sudija: Milan Mitić.

Strelci: Matić u 85. minutu za Napredak, a Ivanić u 38. minutu za Crvenu zvezdu. 

Žuti kartoni: Đeković (Napredak), Vigo (Crvena zvezda). 

Napredak: Petrić, S. Jovanović, Đeković, Kerkez, Vukajlović (od 88. Projić), Krstić (od 77. Pantić), Stanković, Knežević, Šarić, Đ. Jovanović (od 62. Rusnup), Čečarić (od 77. Matić).

Rezerve: Savić, Bojović, Bolha, Laban, Ljubomirac, Matić, Pantić, Prijović, Projić, Rusnup, Zogović.

Crvena zvezda: Vasiljević, Vigo, Eraković, Dragović, Azarov, V. Nikolić (od 22. Srnić), Kangva (od 87. Mijailović), Ivanić (od 87. Rakonjac), Bukari (od 70. Mijatović), Mitrović (od 70. Katai), Pešić.

Rezerve: Miladinović, L. Nikolić, Leković, Rodić, Mijailović, Srnić, Prucev, N. Mituljikić, Katai, Rakonjac, Mijatović.

Foto galerije

Highlights
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Tabela SLS