Košarkaše Crvene zvezde Meridianbet večeras od 20 časova u beogradskoj Areni očekuje veoma težak evroligaški ispit. U okviru trećeg kola ovog takmičenja u goste timu sa Malog Kalemegdana dolazi “ranjeni lav”, ekipa Monaka, koja se ove sezone silno pojačala i po svim parametrima kandidat je za F4, ali koja je u prva dva kola pretrpela poraze od Valensije i Virtusa.

Nema sumnje da će tim koji sa klupe predvodi Saša Obradović večeras učiniti sve da dođe do svoje prve evroligaške pobede. Eli Okobo, Donta Hol, Kemba Voker, Donatas Montejunas, Džordan Lojd, Majk Džejms su samo neka od imena koje čine sastav ekipe iz Kneževine i koja izazivaju respekt košarkaške javnosti.

Očigledno je da Obradović još nije posložio ekipu kako treba. Ali kada se i ako se sve bude upakovalo, Monako može da bude jedna silna košarkaška mašina.

Sa druge strane, ekipa koju sa klupe predvodi Duško Ivanović, takođe nije na svom maksimumu. U prvom kolu savladan je Asvel, dok je u Kaunasu Crvena zvezda ponovo izgubila dobijenu utakmicu. Očigledno je da će trebati vremena da kockice tima budu složene, ali nakon pobede u Čačku iz kluba provejava umereni optimizam pred večerašnji duel o čemu su govorili trener Ivanović i košarkaš Adam Hanga.

Duško Ivanović
Svaka utakmica Evrolige je bitna, naročito ova, nakon poraza u Kaunasu. Biće teško, protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila za favorita da ide na F4 i koja ima izvanredan kvalitet.

Nisu počeli baš dobro, ali zato će biti još opasniji. Moramo da budemo fokusirani i spremni za težak meč i verovatno 40 minuta ujednačene igre. Sigurno će igrati koncentrisano i snažno, pa i mi moramo tako. Košarka je sport gde 40 minuta mora da se igra, ne 35 ili 39. Moramo biti spremni, da igramo sa mnogo strpljenja.

Monako igra izuzetno čvrsto u odbrani i kvalitetno u napadu. Ključ će biti naše strpljenje u napadu i odbrani.

Napomenuo bih da će podrška publike i svih Zvezdaša večeras u Areni biti izuzetno važna. Ta pomoć nam je uvek bila dodatni motiv, kako prošle sezone tako i na dosadašnjim utakmicama. Igrači su davali više od sebe. Nadam se da će i večeras biti tako – završio je crnogorski stručnjak.
Adam Hanga
Vrlo teška utakmica je pred nama, znamo njihove kvalitete, imaju ogroman idnividualni kvalitet, mnogo igrača koji mogu da rešavaju situacije 1 na 1 i samim tim i utakmice.

Roster i sastav je ostao gotov isti. Nisu najbolje otvorili sezonu i imaju pritisak da moraju da pobede. To je draž i lepota takmičenja u Evroligi. Svaka utakmica je bitna. Očigledno, za njih je to veoma važna utakmica, kao i za nas. Posle poraza u Evroligi, veoma je važno da ne izgubimo dve utakmice zaredom Naročito, ne smemo gubiti utakmice pred svojim navijačima koji će nas, nadam se, i večeras maksimalno bodriti – završio je Mađarski reprezentativac.

Interesovanje za večerašnju utakmicu između Crvene zvezde i Monaka je veliko, ali karata u slobodnoj prodaji i dalje ima. Ulaznice možete nabaviti na sledećem linku:

https://tickets.rs/event/crvena_zvezda_meridianbet__as_monaco_8888

Ukoliko niste u mogućnosti da večeras budete u Areni prenos direktan možete pratiti na kanalima TV Sport Klub, a mi Vam preporučujemo da se pretplatite na Euroleague TV koji zaista sjajno funkcioniše.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com