Nakon bukvalno u poslednje četiri minute, prvog ovosezonskog večitog derbija, izgubljene pobede, medijima se obratio novi trener Crvene zvezde MeridianbetJanis Sferopulos:

Želim da čestitam mojim momcima…

Želim da čestitam mojim momcima, jer su pokazali da mogu lako da pobede utakmicu. Bilo nam je bitno da budemo dobri večeras, pošto smo samo tri dana bili zajedno i mislim da smo većinu vremena bili dobri.

Igračima nije bilo lako, posle lošeg starta smo počeli da igramo koncentranisanije. U drugoj i trećoj četvrtini smo bili dobri i u napadu i odbrani. Dali su nam 35 poena u poslednjoj četvrtini i to je mnogo.

Ima mnogo pozitivnih stvari, iako smo izgubili. Znam da su momci razočarani što su izgubili, ali videli smo stvari na kojima moramo da radimo. Čeka nas novi derbi u ponedeljak i želimo da napredujemo i da dođemo bolji tada. Čestitam Partizanu na pobedi, i ponavljam čestitam mojim momcima. Ovaj meč nam je pokazao da u Srbija ima dva kvalitetna kluba.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Atmosfera je bila sjajna…

Atmosfera je bila sjajna, lično volim da igram u ovakvom okruženju. Svuda je veliki rivalitet, i ovde i u Grčkoj i u Izraelu. Navijači su fanatični i nemam ništa protiv toga, ali samo bih istakao da nasilje mora da ostave van terena. Večeras nije bilo ničeg lošeg, samo napominjem.

Napad u trećoj četvrtini je bio sjajan…

Napad u trećoj četvrtini je bio sjajan. Istakao bih i naš veliki povratak posle lošeg starta, kao i igru Dos Santosa i nekih drugih igrača. Sviđa mi se kako je tim reagovao i kako su igrali 30 minuta. Prvih i poslednjih pet minuta nisu bili dobri. Imali smo tri treninga – jedan pre FMP-a, drugi posle te utakmice i jedan pred derbi. Razumite da smo imali malo vremena, ali sam siguran u ove momke – završio je Sferopulos.

Zvezda i Partizan već u ponedeljak igraju drugi vezani derbi. Ovog puta u pitanju je 5.kolo ABA lige. Domaćin je ponovo Partizan, a meč u BG Areni zakazan je za 20 časova.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com