Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su u zaostaloj utakmici osmog kola Superlige Srbije odigrali nerešeno sa ekipom TSC-a 1:1 i tako ostali bez još dva važna boda u trci za Partizanom koji sada na tabeli ima šest bodova prednosti.

Ogromno nezadovoljstvo, pre svega, severne tribine i Delija kulminiralo je po završetku meča kada nisu želeli da pozdrave svoje ljubimce već su ih povicima “U tunel, u tunel, marš u tunel” i “Najskuplji, a loše igrate” ispratili sa stadiona “Rajko Mitić”. Takođe, treneru Baraku Baharu povicima “Žuti karton za Bahara” jasno je stavljeno do znanja šta se misli o njegovom dosadašnjem radu.

Izraelski stručnjak se nije pojavio pred novinarima nakon završetka meča, jer je držao sastanak sa fudbalerima skoro dva sata, a odmah po završetku meča za TV Arena sport dao je kratku izjavu:


Moramo da se podignemo i da nastavimo da radimo…

Do samog kraja meča smo kontrolisali utakmicu. Iz jednog napada smo primili gol. Radili smo veoma naporno kako bismo trijumfovali na večerašnjoj utakmici. To je fudbal, ovo je težak trenutak za nas. Neophodno je da budemo efikasniji“.

Barak Bahar

Već u subotu nas očekuje naredna utakmica, moramo da pobedimo na tom meču. Izgubili smo dosta poena na ovom duelu, svesni smo toga. Moramo da se podignemo i nastavimo da radimo“.


Ipak, sat vremena posle ponoći oglasio se i Upravni odbor FK Crvena zvezda koji je, očigledno, odmah posle završetka susreta na Marakani i iskazanog velikog nezadovoljstva navijača imao vanrednu sednicu.

Saopštenje UO kluba iz Ljutice Bogdana prenosimo Vam u celosti:

UO FK Crvena zvezda je održao hitnu sednicu posle večerašnje utakmice i analizirao igre i rezultate u poslednjem periodu. Zaključak je da je evidentno da postoji kriza igre i kriza rezultata u poslednja dva meseca, ali da veruje da će igrači i trener Barak Bahar svojim radom i igrama u narednom periodu prevazići trenutnu krizu i dobrim rezultatima pokazati nesumnjiv kvalitet koji imaju. 

Posle šest uzastopnih titula, hteli smo novi iskorak, hteli smo bolju i moderniju evropsku Crvenu zvezdu. Doveli smo novog trenera, podmladili smo tim, imali velika ulaganja u igrače i napravili potpunu rekonstrukciju tima. 

U pripremnom periodu je to izgledalo jako dobro, ali i tada smo bili svesni da će biti uspona i padova. Razumemo nezadovoljstvo navijača, i ono je potpuno prirodno kada je Crvena zvezda u krizi. Međutim, za sve ovo je potrebno vreme i strpljenje.

 Verujemo u naše igrače, verujemo u njihov kvalitet, verujemo u trenera Baraka Bahara i dajemo im punu podršku. Osvajanje šampionske titule ostaje naš osnovni cilj i uvereni smo da ćemo ga ostvariti.

Pred rukovodstvom, stručnim štabom i igračima crveno belih mnogo je izazova obzirom da je na početku sezone najavljivan veliki iskorak u kvalitetu i konkurentnosti u Evropi. Za sada to ne ide po planu. Nezadovoljstvo navijača je sve veće obzirom i na rezultate i prikazane igre u, pre svega, domaćem šampionatu za koje se tvrdilo da Crvena zvezda nema pravog i dostojnog konkurenta.

Crvenu zvezdu u subotu očekuje utakmica protiv Radnika iz Surdulice u okviru Superlige Srbije, a potom u sredu, 8.novembra, na Marakanu stiže ekipa RB Lajpciga u okviru grupne faze Lige šampiona.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com