Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u toku jučerašnjeg dana stigli su u Atinu gde ih večeras od 20.15 časova u Oaka Areni, očekuje utakmica 17. kola Evrolige protiv domaćeg Panatinaikosa.

Zeleni zečevi su posle nešto lošijeg starta, inače jedna od najskupljih evroligaških ekipa, ušli u odličan ritam. Vezali su tri pobede, sve tri na strani, protiv ASVEL-a, Milana i Monaka i trenutno se nalaze na 4. mestu na tabeli sa 9 pobeda i 7 poraza.

Za Panatinaikos od ove sezone nastupa i bivši bek Crvene zvezde Luka Vildoza koji je i ovog puta u izjavi za medije apostrofirao koliko mu nedostaje Beograd i drugovi iz tima. Najveća opasnost crveno belima svakako će pretiti od Kendrika Nuna, dok je Matijas Lesor pod znakom pitanja za ovaj duel.

Sa druge strane ekipa Crvene zvezde igra razočaravajuću sezonu po sistemu toplo – hladno. Beogradski tim nalazi se na 14. mestu sa 6 pobeda i 10 poraza. Ono što daje nadu pred večerašnji duel je da se ekipa digla nakon bekstva Šabaza Nejpira i da sa novom energijom izlaze na teren što su i pokazali u poslednjih nekoliko duela u kojem su pobeđeni Makabi i Split.

Sa ekipom je u Atinu otputovao i povratnik Nikola Topić koji ima pravo igranja na ovom susretu, a na treneru Sferopulosu je odluka da li će mu dati šansu da odmah zaigra u crveno belom.

Očekivanja pred ovaj duel izneli su trener Sferopulos i nekadašnji igrač domaćina Nemanja Nedović…
Janis Sferopulos
Ioannis Sfairopoulos
Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično, a posebno su jaki i na psihološkom planu. Otežavajuća okolnost je i to što im “odlazimo na noge” posle tri pobede u gostima.

Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma skoncentrisani, ako izgubimo koncentaciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za ovaj izuzetno težak meč.
Nemanja Nedović
Panatinaikos je sada u jako dobrom momentu. Vezali su par jako dobrih utakmica na gostujućem terenu, na domaćem terenu će biti još teže, ali takođe, mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta. Energija i atmosfera u ekipi je dobra, i nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere, uspeti da napravimo povoljan rezultat.

Crveno beli ovom utakmicom ulaze u pakleni novogodišnji ritam u kome će od 28.12. do 11.01.2024.godine odigrati utakmice sa Panatinaikosom, Igokeom, Fenerbahčeom, Partizanom, Cedevita Olimpijom, Asvelom i Armanijem.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com