Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su započeli učešće na Kupu Prijateljstva u Rusiji. U prvom meču savladana je ekipa Sočija rezultatom 2:0. Strelci za crveno bele bili su Šerif Endiaje i Lazar Jovanović, oba u prvom delu igre.

Izveo je trener Vladan Milojević kombinovani sastav na teren, dao šansu skoro svim igračima i najavio obrise neke nove Zvezde – sa mnogo mladosti u timu.

Od prvog minuta na terenu su se pojavila i dva pojačanja Crvene zvezde i fantastično obavili svoj posao. Jedan je Dalsio koji je demonstrirao izuzetan kvalitet i bio asistent kod prvog gola srpskog šampiona koji je spretno u mrežu sproveo Šerif Endiaje.

Šerif Endiaje | 1:0

Sa druge strane priliku koju je dobio mladi Lazar Jovanović, sin proslavljenog reprezentativca Laneta Jovanovića, prigrabio je sa obe ruke. Pokazao je mladi krilni napadač da bi itekako mogao da bude od velike pomoći crveno belima, lako i brzo je probijao po desnoj da bi na kraju svoju dobru partiju krunisao prvim golom u dresu srpskog šampiona.

Lazar Jovanović | 2:0

Sve u svemu, za početak sjajno. Videli smo neku novu Zvezdu – na turbo pogon, a novu priliku da uživamo u igri pulena Vladana Milojevića imaćemo već u ponedeljak kada se igra druga utakmica ovog turnira. Protivnik će biti kudikamo ozbiljniji, a reč je o višestrukom šampionu Rusije – Zenitu.

Izjava Vladana Milojevića nakon pobede:
Vladan Milojević
Izjava Lazara Jovanovića nakon debitantskog nastupa:
Lazar Jovanović
Game Highlights
Crvena zvezda vs Soči | 2:0
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
OUT OF CONTEXT CRVENA ZVEZDA | crvenazvezdabeograd.com