Odmah nakon pobede Crvene zvezde nad ekipom Zenita (2:1) u okviru drugog kola Letnjeg kupa, koji se igra u Sankt-Petersburgu i matematički osvojenog turnira, drugi put u nizu, za medije je govorio šef stručnog štaba srpskog šampiona – Vladan Milojević

Trener crveno belih izrazio je mišljenje da je njegova ekipa odigrala odličnu utakmicu za fazu priprema u kojoj se nalazi…

“Nekolicina igrača je prvi put danas imala kontakt sa loptom, osetila ekipu, a tu pre svega mislim na Pumu, Stojića, i Ivanića. Sve u svemu, plejada dosta mladih igrača i dobra utakmica za nas, na nivou evropskih mečeva. Možda se nismo snašli najbolje na početku utakmice, ali mislim da smo pokazali karakter. Ovi momci su istrajali u planu, onome što želimo od njih i dali svoj maksimum”.

Nema euforije zbog osvojenog trofeja, a prave stvari tek slede…

“Imamo veliki i dobar roster sa plejadom starijih igrača, koji su moja desna ruka i koji su više godina sa nama. Adaptirali su se na najbolji mogući način. Mladim igračima koji imaju veliki kvalitet, trebaju upravo ovakve utakmice, one su najbolje za njih. Možda su danas bili pod velikim opterećenjem, te su i grešili, ali sam tražio i insistirao baš to od njih, kako bi mogli da nauče na greškama i da dobiju dodatno samopouzdanje”.

FK Crvena zvezda

„Igrali smo protiv fenomenalne ekipe Zenita i videli ste da su to ‘legionari’, igrači koji su tu već dugo. Prvaci su Rusije i imaju dobar karakter. Malo smo promenili mehanizme u drugom delu igre i sve je funkcionisalo na najbolji mogući način što je na kraju krunisano i pobedom. Nije bilo primarno, lepo je slaviti, ali moramo da idemo dalje, nema nikakve euforije. Sutra je novi dan, novi trening i dokazivanje“.

Upitan je, na kraju, strateg crveno belih da li posle svega igračima sleduje zasluženi slobodan dan…

“Teško je kod mene dobiti slobodan dan. Uvek mora da se radi, jer nemamo baš mnogo vremena. Jedno popodne im je sasvim dovoljno, tako da nema potrebe za slobodnim danom” – završio je Vladan Milojević.

Vladan Milojević

I pored osvojenog turnira, srpskog šampiona očekuje još jedan pripremni duel. U petak 12. jula, od 17 časova, crveno bele očekuje utakmica sa Taljares Kordobom iz Argentine.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
OUT OF CONTEXT CRVENA ZVEZDA | crvenazvezdabeograd.com