Perspektivni i mladi izraelski stručnjak Barak Bakhar novi je trener fudbalskog kluba Crvena zvezda. To je i na klupskom sajtu potvrdio tim iz Ljutice Bogdana i time su otklonjene sve dileme od trenutka kada je delegacija srpskog šampiona još u martu ove godine “uhvaćena” kako u Izraelu pregovara sa tada još trenerom Makabija iz Haife.

Barak Bahar se obavezao na vernost srpskom šampionu za naredne tri godine i u Srbiju stiže sa oreolom najboljeg izraelskog trenera u ovom trenutku. Rukovodstvo Crvene zvezde je još tokom zimskih priprema u Turskoj krenulo u potragu za novim šefom stručnog štaba. Iako je Miloš Milojević, za sada, ispunio sve zadatke (osvojena 34.titula šampiona Srbije, ulazak u finale kupa) očigledno je da za njega nije bilo sluha. Po informacijama koje imamo koketiralo se određenim brojem trenera (di Frančesko, Montela, Sousa) da bi na kraju izbor pao na trenera koji je izbacio Crvenu zvezdu u ključnom meču za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

Barak Bahar, za srpske uslove, neće biti ni malo jeftin i provlači se informacija da će po sezoni primati oko milion evra plus rezultatski bonusi.

Izraelac sa sobom dovodi i skoro kompletan stručni štab koji ga je pratio i u Haifi. Radi se o četvorici stručnjaka i to su Gaj Carfati (prvi pomoćnik), Gaj Vajsinger (trener golmana i specijalista za prekide), Adam David (analitičar protivničkih timova) i Dani Inbar (psiholog), od kojih je Cartafi čovek od najvećeg poverenja i Baharova desna ruka. Sa njima je trebalo da stigne i kondicioni trener Dror Šimšon koji je zbog porodičnih obaveza ipak odlučio da ostane kući.

Pretpostavka je da će na poziciji kondicionog trenera ostati Aleksandar Janković koji je u Zvezdu stigao iz Novog Sada, a ostaje dilema šta će biti sa dosadašnjim trenerom golmana Dušanom Gašićem koji odradio sjajan posao i koji sa srpskim šampionom ima još tri godine ugovora.Barak Bahar je rođen 21. septembra 1979. godine, a trenersku karijeru započeo je u Ironi Kirjat Šmoni, gde je startovao kao asistent, da bi ubrzo u potpunosti preuzeo tim i osvojio Kup Izraela. Već 2015. godine pravi iskorak, postaje trener Hapoel Ber Ševe i osvaja tri šampionske titule, kao i dva Superkupa. Ti rezultat, naravno, nisu mogli da prođu nezapaženo, pa je seo na klupu Makabija iz Haife i za tri sezone, osvojio isto toliko titula, kao i još jedan Superkup. U aktuelnoj sezoni je uspeo da sa Makabijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminiše Olimpijakos, Apolon i upravo Crvenu zvezdu, da bi u grupnoj fazi upisao trijumf protiv čuvenog Juventusa. 


Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Napred Zvezda !
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com