Juče je u hali Pionir održan evroligaški dan za medije koji je organizovao košarkaški klub Crvena zvezda Meridijanbet. Nakon obaveznih fotografisanja za potrebe Evrolige, vrata evropske i svetske košarkaške katedrale otvorila su se i za pripadnike srpskih medija.

Prvi na scenu stupio je trener tima sa Malog Kalemegdana Duško Ivanović koji je govorio o planovima i ciljevima za sezonu koja startuje ovog vikenda utakmicama ABA lige.

Duško Ivanović
Duško Ivanović | Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com
Imali smo jednu predsezonu, malo nekompletnom sastavu, jer smo imali igrače koji su bili na Svetskom prvenstvu, ali mislim da smo uspešno uradili te pripreme i najviše zahvaljujući tome što smo imali jedne kratke mini pripreme u Staroj Pazovi, gde smo imali dobre uslove, mogli smo da se fizički dobro spremimo i da postavimo ove naše sisteme. Sve ove prijateljske utakmice što smo imali, mislim da su igrači novi koji su došli pokazali da imaju taj kvalitet što smo mislili da imaju. I samo je pitanje vremena da se uklope. Sad treba nam vremena da bi svi ti igrači, a ima ih dosta, našli svoje mesto. Znate šta, ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda i tu su ciljevi uvek najveći. Ja bih da idem iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo kako ćemo.

Primarni cilj je da dobijemo prvu utakmicu. To je prvo. Onda ćemo da vidimo drugo. Što se tiče igrača, ja mislim da sam potpisao i sigurno sam potpisao dobre igrače, ali skup dobrih igrači ne znače i dobre tim. Mi treba da radimo na tome.  

Sve ide svojim tokom, i povrede su sastavni deo sporta, naročito priprema. Remete igrače te sitne povrede, ali sve ide svojim tokom. Istina je da mi ove godine imamo napadački bolji tim! Da kažem, talentovan tim! Da bismo ostvarili neki rezultat, da bismo nešto osvojili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom. To će biti naš najveći zadatak – neće biti problem, ali moramo na tome da radimo. To je put do uspeha.

Nakon obraćanja crnogorskog stručnjaka na klupi srpskog šampiona, medijima su na raspolaganju bili i košarkaši, pa evo šta je sve naša kamera uspela da zabeleži:

Crveno beli svoju prvu ovosezonsku utakmicu igraju u Laktašima u okviru ABA lige u subotu 29.septembra od 20 časova protiv Igokee.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com