Večitog derbija danas neće biti. Neke stvari su važnije od fudbala. Povodom tragičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, pri čemu je život izgubilo četvoro Srba među kojima je i Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, uzorni sportista, nekadašnji pobednik u plivanju za Časni krst i veliki navijač Crvene zvezde, Vlada Republike Srbije proglasila je za današnji dan, na veliki pravoslavni praznik Krstovdan, dan žalosti.

Samim tim odlažu se sve kulturne, sportske i ostale manifestacije, pa samim tim i večitog derbija danas neće biti.

Umesto odlaska na najveću utakmicu srpskog fudbala, najverniji navijači Crvene zvezde – Delije, pozivaju građane Srbije i Beograda da im se pridruže u molebanu za stradale na Kosovu i Metohiji koji je zakazan za večeras u 19 časova u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Proglas Delja Vam prenosimo u celosti:

Obraćamo se svim Delijama, simpatizerima Crvene zvezde, ali i svim građanima Srbije. U nedelju ujutru herojski je za svoj narod i svoju otadžbinu život položio naš drug sa tribine Stefan Nedeljković. U vreme kada je trebalo da se odigra derbi sa Partizanom, u sredu u 19 časova u hramu Svetog Save na Vračaru održaće se pomen za pokoj duše Stefanu i ostalim herojima koji su pali na Kosovu i Metohiji za slobodu našeg naroda i naše zemlje! Obavestite sve koje poznajete, povedite svoje roditelje, decu, prijatelje. Da pokažemo zahvalnost onima koji su stradali za sve nas! Večan spomen novim Obilićima!

KOSMET VEČNO ZEMLJA NAŠA! 

Tim povodom oglasili su se i iz fudbalskog kluba Crvena zvezda:

Neka je večna slava i hvala herojima sa Kosova i Metohije !

O novom terminu odigravanja utakmice između Crvene zvezde i Partizana bićemo uskoro obavešteni.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com