Nakon poraza od Real Madrida (59:79), u okviru 18.kola Evrolige, trener KK Crvena zvezda Meridianbet, Duško Ivanović, preuzeo je na sebe odgovornost za krajnji ishod ovog duela.

“Teška utakmica, još jednom potrvda da se košarka igra 40 minuta. Večeras smo uradili sve što smo mogli. Mi smo imali šansu da pobedimo, ključni momenat je bio što smo prestali da igramo odbranu. Izgubili smo ideje u napadu, a Real je to iskoristio i kada su jednom uzeli prednost nije bilo povrtaka”.

Crveno beli su potpuno posustali u poslednjoj deonici

“Nedović, Marković i Dobrić su igrači koji su mogli da igraju sa loptom, ostalima nije specijalnost pick and roll. Ja ne mogu da kritikujem igrače za ovo večeras”.

Duško Ivanović | crvenazvezdabeograd.com

“Kada se gleda konačan rezultat, to je velika razlika, ali nije bilo baš tako. Neki igrači nisu više mogli, ali to je što je. Za dva dana je sledeća utakmica. Nemamo vremena da mislimo o tome”.

Građenje koša i odbrana u poslednjoj deonici

“Bili su viši od nas. Nismo ih dobro zagrađivali. Izgubili smo utakmicu zato što smo u trenucima kada smo imali prednost igrali lošu odbranu”. 

Povrede i izostanci igrača

“Ben Bentil je u toku večeri dobio temperaturu i zato se nije pojavio u sastavu. Što se tiče Kampaca, ne razmišljam, kad dođe, dođe. Luka Vildoza se oseća dobro, videćemo kako će biti sutra, ne mogu ništa sa sigurnošću da kažem”.

Na stručnom štabu je ozbiljan zadatak da odmori i regeneriše ekipu kako bi ih pripremili za sutrašnji dvoboj protiv Monaka.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com