Silno oslabljeni crveno beli pružili su dostojan otpor ekipi iz Madrida. Ipak više se nije moglo. Bez Vildoze, Ivanovića, Martina, Bentila i kaznom sputanog Kampaca, košarkaši Crvene zvezde Meridianbet predvođeni Nedovićem, Petruševim i Kuzmićem odličo su se nosili sa ekipom Real Madrida do kraja treće četvrtine. Pred prepunim Pionirom, nažalost, više se nije moglo. Edi Tavares je bio nerešiva enigma za naše momke kome je samo Ognjen Kuzmić uspeo koliko toliko da isparira.

Potpuni energetski pad i manjak koncentracije u poslednjoj deonici susreta, učinili su da se ekipa iz Madrida lako odlepi na dvocifrenu prednost koju je na kraju uvećala do nerealnih +20.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Crveno beli i u ovako skraćenom sastavu su pokazali karakter i snagu da mogu da se “pobiju” i sa najjačim timovima Evrolige. To nam daje i nadu i veru da, kada budemo kompletni, ćemo biti konkurentni za plejof ovog takmičenja. Sada je najbitnije da se ekipa oporavi i regeneriše, obzirom da već sutra u Pionir stiže ekipa Monaka.

Momcima treba dati punu podršku i “vetar u leđa” koliko sutra, jer u ovako zgusnutom rasporedu svaka pobeda je veoma važna.

Iako sinoć pobeda nije bila realna opcija, košarkaši Crvene zvezde Meridianbet bili su poprilično nezadovoljni ishodom ovog duela, što je još jedan pokazatelj koliko je Duško Ivanović ovoj ekipi usadio pobednički mentalitet.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Filip Petrušev

“Na kraju velika razlika za njih, ali mislim da smo bili u utakmici do pred kraj treće četvrtine. Tad su oni napravili razliku, a mi smo pali i fizički i energetski. Na kraju su oni to rutinski svojom dužinom klupe i agresivnošću priveli kraju, pošto nismo igrali skoro ništa krajem treće i četvrtu četvrtinu”.

“Danas je bilo jako teško, pogotovo što se Tavaresa tiče. On ide na svaki skok u napadu, ogroman je i gura. Sve su na njemu svirali i nije bilo lako, ali mislim da smo mogli da uđemo više u neki fajt sa njim. Oni su bili agresivniji i igrali su jače od nas, a opet smo mi imali više faulova, znači morali smo i mi da se prilagodimo”.

Ognjen Dobrić

“Dobro smo otvroili drugo poluvreme, a onda naglo pali. U poslednjih 15 minuta nismo ličili na ekipu koja je igrala do sada i koja se borila i koja je uvek tražila način da pobedi. Izgledalo je kao da smo se predali i to ne sme da se dešava. Otišli su na +7 i onda smo posle dve loše odbrane stali i pustili da rezultat ode na to kakav je bio na kraju. Mislim da to stvarno nije relan rezultat, jer mislim da ova naša ekipa može mnogo bolje”.

“Ne smemo da se žalimo na izostanke drugih igrača. Imali smo rezultat u drugom poluvremenu koji je išao u našu korist i nama u prilog, ne možemo da se žalimo na umor. Trebalo je samo da budemo pametniji, da ne srpljamo, da poštujemo dogovore koje smo imali pre utakmice, prvenstveno u odbrani. Nije trebalo da im dozvolimo da se odlepe i da lako prave razliku, koju je posle bilo teško stići. Ipak, sve smo im to dozvolili i lako su priveli kraju utakmicu”.

Oduševljeni atmosferom a i pobedom bili su i pojedini igrači Reala, pre svega legenda Serhio Ljulj i MVP Edi Tavarez, koji su na svojim twitter nalozima izrazili respekt prema navijačima Crvene zvezde koji su i sinoć stvorili sjajnu atmosferu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 18 poena, a sledili su ga Filip Petrušev sa 17 i Ognjen Dobrić sa 11 poena.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Kao što smo rekli, Crvena zvezda Meridianbet već sutra od 19 časova dočekuje ekipu Monaka i ovim putem pozivamo sve navijače Zvezde da još jednom ispune Pionir do poslednjeg mesta.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com