Fudbaleri Crvene zvezde vredno i naporno rade na pripremama u Antaliji, pred odlučujući deo fudbalske sezone, pod budnim okom trenera Milojevića i novog kondicionog trenera Aleksandra Jankovića. Za golmane je ponovo zadužen Dušan Gašić, čiji trenizi ni malo ne zaostaju za treninzima ostalih članova crveno bele ekspedicije.

Zato je i prve utiske iz Turske izneo kapiten Milan Borjan.

Fenomenalno treniramo

“Za početak, odlično se osećam, fenomenalno treniramo. U Antaliji smo imali dva treninga, mada smo i u Beogradu izuzetno vredno radili i normalno je da se oseća umor, pogotovo na početku, prvih desetak dana. Tad se najviše radi na snazi i brzini i tu je umor baš prisutan, posle ide ono lepše u vidu utakmica. Doduše, pojavio sam se na treninzima pre prozivke, tačnije 20. decembra, tako da sam odradio nekih 13, 14 treninga do sad. Želeo sam da pokažem da kapiten treba da bude prvi, te da poslužim kao primer mlađima da ako ja kao kapiten i najstariji imam želju i volju, da moraju i oni da je imaju”. 

Čast i privilegija je raditi sa Gašićem

Radi se fenomenalno, moram još jednom to da istaknem. Vratio se Dule Gašić i to mi mnogo znači. Sarađivali smo kada sam došao u Zvezdu, pravili ozbiljne rezultate i sve je funkcionisalo u najboljem redu. Drago mi je što je ponovo tu i što opet mogu da radim s njim, jer mi mnogo znači njegovo prisustvo. Izuzetan je analitičar, stalno me savetuje na treninzima i čast i privilegija mi je što sarađujemo”.

Golmanski trio

“Vasiljko, Pop i ja se dugo znamo. Uvek je malo takmičenje među nama, u tome je ključ, to nas čini boljima. Takođe, tu je i Miladinović koji je neverovatan talenat i budućnost je ispred njega, samo mora da radi i pokazuje želju na treninzima. Mi smo tu da mu olakšamo i pomažemo. To i činimo. Uglavnom ga savetujemo u smislu tehnike, hvatanja, kako da igra nogom, gde da se pozicionira, dakle prenosimo mu principe koje svaki golman treba da nauči i zna”.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Atmosfera u ekipi

“Kod nas je uvek dobra atmosfera. Kako među golmanima, tako i u celoj ekipi. Bez atmosfere i svlačionice nemaš rezultate. Mi smo u poslednjih šest godina pokazali da je svlačionica veoma važna. Imamo odlične rezultate, jer je i svlačionica takva i to nas vodi do uspeha. Može se reći da sam ja među golmanima zadužen za atmosferu, većinom kukam… Šalu na stranu, svi smo tu za atmosferu, jer imam različite fore, zanimacije i priče. Specifični smo. Svi golmani su takvi”.

Uvek je teško na pripremama

“Teško je psihički, ali tu smo da treniramo, radimo i spremimo se što bolje. Želimo da u drugom delu sezone budemo što bolji i osvojimo šestu titulu u nizu. Tereni su dobri, svuda je takav slučaj u Antaliji. Primetno je da je par ekipa pre nas radilo, vidi se po terenu, ali možemo da radimo dobro. Za nas golmane je uvek drugačiji rad na pripremama i u sezoni. Na pripremama mora da bude energetično, da se stiže snaga, hvata brzina, a onda kroz sezonu to sve mora da se dozira da bi se ostalo u formi kroz utakmice. Pravi treneri to najbolje rade i znaju kako se održava forma. Tako da, teško je raditi u Antaliji, kao i uvek kad su pripreme”.

Cilj je jasan – titula i Liga šampiona

“Mi smo najbolji klub u zemlji i to pokazujemo godinama. Bodovna prednost je velika, ali nema opuštanja, jer želimo da je dodatno uvećamo kroz dobar rad. Zvezda živi od titula, a navijači jedva čekaju da se nešto osvoji, te mi kao igrači imamo tu obavezu svake godine. Želim šestu titulu u nizu, kao i treću duplu krunu, to je cilj, ne samo moj, nego svih u ekipi. A onda da na u septembru zaigramo Ligu šampiona ponovo, to bi bio jedan od najvećih uspeha u prethodnim godinama. Svesni smo da nas podržava armija navijača koja dolazi na stadion i predano nas bodri i u skladu s tim moramo da igramo u visokom ritmu. Nije dovoljno da samo pobeđujemo, već i da igramo lep i požrtvovan fudbal.”

Jesenji deo je bio veoma naporan

“Bila je veoma naporna jesen, jer se konstantno igralo četvrtak-nedelja, s obzirom na Svetsko prvenstvo. Mnogo smo utakmica odigrali što nas je iscrpelo, i psihički i fizički. Pripreme su sada krenule ranije, pauza je bila mesec dana i svi smo stigli da se oporavimo toliko da možemo da budemo sveži za treninge. Sezona počinje već 4. februara, što je dobro. Igraćemo svake subote, imaćemo odmor između utakmica, za razliku od jeseni, tako da nas i to čini srećnima pred izazove koji nas čekaju do kraja sezone” – završio je Zvezdin kapiten.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com