Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet sa velikim ambicijama kreće u nastupajuću sezonu. Kompletno se renovira igrački roster, a očigledno je da taj deo neće mimoići ni stručni štab tima sa Malog Kalemegdana.

Nakon odlaska Karlesa Marka ostalo je upražnjeno mesto prvog pomoćnika Duška Ivanovića. To će u sezoni 2023/24 ponovo biti jedan španac. Reč je o Arturu Alvarezu (1976) koji ima bogato košarkaško trenersko iskustvo koje je sticao vodeći više klubova u Španiji, ali i nacionalni tim Paragvaja, kao i svoju sportsku akademiju.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu, Alvarez je trenirao Melilju u Španiji, Palensiju, a zatim i portugalsku Benfiku.

Vratio se u Španiju gde je bio na klupi jednog od najpoznatijih programa za razvoj mladih igrača KK Prat, a nakon toga je vodio Palmeiras i Uberlandiju iz Brazila.

Pored Alvareza novo lice na klupi srpskog šampiona biće i Tomislav Tomović (1983) bivši košarkaš Crvene zvezde, Yambolgaza, Banjalučke pivovare, Bosne i mnogih drugih klubova.

Tomislav Tomović | crvenazvezdabeograd.com

Tomović je u trenerske vode odmah ušao “iz patika”, a poslednje angažovanje bilo mu je na mestu prvog pomoćnika Marka Baraća u KK Mega Basketu.

KK Crvena zvezda Meridianbet tako trenutno u stručnom štabu, na čelu sa Duškom Ivanovićem, ima Artura Alvareza, Nenada Jakovljevića i Tomislava Tomovića. Kondicioni treneri ostaju Vladan Radonjić i Igor Tomašević.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com