Kako se i najavljivalo iz krugova bliskih košarkaškom klubu Crvena zvezda Meridianbet i porodici jednog od najperspektivnijih srpskih košarkaša, Nikola Topić, odmah po potpisivanju profesionalnog ugovora sa ekipom sa Malog Kalemegdana, odlazi na pozajmicu u ekipu Mega Basket.

Ovo je u toku jučerašnjeg dana i ozvaničila ekipa u ružičastom, Mega Basket, na svom oficijelnom tviter nalogu. Nikola Topić će, za ekipu koju sa klupe predvodi Marko Barać, nastupati kao pozajmljeni igrač KK Crvena zvezda do kraja sezone 23/24.

Nikola Topić je ponikao u novosadskom klubu Difens, da bi početkom 2020. potpisao višegodišnji stipendijski ugovor sa Crvenom zvezdom. Tokom sezone 2021/22 je počeo da trenira sa prvim timom, a prvi zvanični nastup za seniore upisao je u martu 2022. godine.

U tek završenoj sezoni bio je najkorisniji igrač kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Beogradu, kao i član idealne petorke završnog turnira u Kaunasu. Tokom drugog dela protekle takmičarske godine nastupao je i za OKK Beograd i beležio 18,1 poena i 4,8 asistencija u Košarkaškoj ligi Srbije, kao i 17,2 poena i 6,3 završna dodavanja u Superligi.

Kao šlag na tortu došlo je i osvajanje evropskog juniorskog šampionata odigranom u Nišu. Bio je proglašen i za MVP-a ovog šampionata i član najbolje petorke. Na sedam nastupa prosečno je upisivao 15,3 poena i 5,1 asistenciju.

Srećno Nikola !

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com