Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su u derbiju kola ekipu Cedevita Olimpije 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) u okviru 16. runde regionalne ABA lige, čime su još jednom pokazali zbog čega se trenutno nalaze na prvom mestu tabele ovog takmičenja.

Ipak, trener crveno belih, Duško Ivanović, ni malo nije bio zadovoljan onim što su njegovi momci sinoć pokazali na parketu dobrano ispunjenog Pionira.

U svom stilu je i obrazložio to svoje nezadovoljstvo:

“Pa, jedino pozitivno je što smo pobedili. Sve ostalo je bilo… Ne mogu da kažem loše, ali, ne onako kako bi Zvezda trebala da igra. Igrali smo bez agresivnosti, bez koncentracije i to nije put. Još ima puno da se igra i u ABA i u Evroligi i to je jedan dugi put na kom moramo da budemo istrajni i da znamo šta hoćemo, večeras to nije bio put. Sad mi dođe na um, taj put, drugi put, koji je u jednoj basni opisao moj pokojni tast Musko Đoković, crnogorski književnik koji je pisao puno knjiga, ali pisao je i basne. Pitao je kornjaču “Koji je put dug, koji je najduži put”?, a kornjača kaže “Pogrešan i kad tapkaš u mestu”, e to smo mi večeras radili”.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Znali smo kako će Cedevita Olimpija igrati

“Mi smo znali da će Cedevita igrati ovako, znali smo od prvog momenta, sjajni su šuteri, večeras su igrali sjajno. Ne mogu da kažem ništa, taktički, pogodili su neke šuteve, bili smo spremni na to, mi nismo gubili nervozom, znali smo ovo. Dali su tri ili četiri trojke s dobrom odbranom, ali su dali sedam ili osam na vrlo lošu odbranu. Ali ekipa je imala stabilnost i veru da možemo da pobedimo, ali nije to taj put”.

Da li se osetio umor posle Žalgirisa?

“Ne, kakvom umoru? Od čega? Kada je bio Žalgiris? Pa dajte… Kakav umor…”

Zadovoljan sam igrom Lazića i Dobrića

“Ja sam zadovoljan trećom četvrtinom kad su bili Dobrić i Lazić koji su igrali kako treba, onda smo igrali lagano, nismo imali problema, ali kad igramo odbranu i kad smo odvojeni, to je druga stvar”.

Koliko je večerašnja utakmica bila korisna pred večiti derbi u Evroligi?

“Može da bude izuzetno korisna ako smo pametni, pa shvatimo kako ne treba da igramo. Izuzetno korisna, ako smo pametni, a ako nismo, onda…” – završio je Ivanović.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Konferencija za medije
Duško Ivanović KZM | crvenazvezdabeograd.com