KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je klub odmah nakon dostavljanja odluke od strane finansijskog panela EL i izrečene kazna (po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine), uputio hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige (CEO) Maršalu Glikmanu, kao jednu od svojih pravnih mogućnosti, da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Evroliginog Disciplinskog pravilnika!

KK Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve EL, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige!

O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

Glickman | Bodiroga | Euroleague

Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom odredjivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju!

Bilo koja druga sankcija bi postigla svrhu kažnjavanja administrativnog prekršaja, a svrha kažnjavanja je ispunjenje finansijskih obaveza, što je KK Crvena zvezda svakako ispunila!

KK Crvena zvezda Meridianebt bio bi apsolutno iznenađen izostankom brze i pozitivne reakcije Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge.

KK Crvena zvezda Meridianbet