Rašomonijada oko termina finalne serije ABA Lige konačno je naišla na reakciju Košarkaškog saveza Srbije i predsedništva KLS-a. Obzirom da se druga polufinalna serija regionalne lige između Partizana i Cedevita Olimpije razvlači u nedogled, srpski klubovi i krovna organizacija doneli su jedino logično rešenje. Prvo će se igrati završnica srpskog prvenstva, a tek nakon toga može se razmišljati o finalu ABA Lige.

Iz KK Crvena zvezda Meridianbet u toku jučerašnjeg dana stiglo nam je i sopštenje po ovom pitanju koje Vam prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da su, nakon hitne sednice Predsedništva KLS i čelnika KSS zaduženih za takmičenja, a koja je održana u sredu 31.maja 2023, utvrđeni termini odigravanja utakmica velikog finala prvenstva Srbije.

Ukoliko se polufinale KLS-a završi u dva meča, finalna serija u kojoj će nastupati KK Crvena zvezda Meridianbet će početi već 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna.

Ukoliko se polufinale završi tek posle tri meča, termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun.

U zvaničnom saopštenju Superlige se navodi: „Predsedništvo KLS održalo je hitan sastanak povodom termina plej-ofa. Konstatovano je da česta odlaganja termina mečeva doigravanja utiču na kalendar završnice domaćeg šampionata”.

Jednoglasno je zaključeno da je interes reprezentativnih selekcija Srbije na prvom mestu i odredilo je termine polufinala i finala plej-ofa Superlige KLS, bez obzira na eventualna pomeranja termina završnice ABA lige“.

KK Crvena zvezda Meridianbet napominje da je Superliga Srbije od izuzetne važnosti, ne samo zbog činjenice što je  u pitanju nacionalni šampionat Republike Srbije, već i zbog toga što je liga pokazala ove sezone svoju ozbiljnost na više načina.

Počev od kalendara takmičenja, koji nije ugrozio interes ni jednog kluba, niti regularnost takmičenja, za razliku od nekih drugih liga.

KK Crvena zvezda Meridianbet će se zato tek po završetku velikog finala Superlige Srbije, i nakon moguće treće utakmice finalne serije srpskog šampionata, eventualno okrenuti finalnoj seriji ABA lige.

Podsećamo javnost da je KK Crvena zvezda počeo plej of ABA lige još davnog 28.aprila ove godine utakmicama sa Zadrom, a plasman u finale obezbedio još 23.05.2023. godine pobedom nad ekipom Budućnosti.

Zato celokupnu završnicu, bezbrojna odlaganja, pomeranja termina finala koje se završavalo prethodnih sezona već polovinom aprila, smatramo svojevrsnim skandalom i urušavanjem već narušenog ugleda i integriteta te lige.

Pošto kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Najavljeni početak finala ABA lige (koji još uvek nije ni zvanično najavljen za 12.jun, dakle 20 dana nakon poslednje odigrane takmičarske utakmice KK Crvena zvezda Meridianbet) će morati da sačeka završnicu nacionalnog prvenstva Srbije, jer je KK Crvena zvezda Meridianbet dovoljno dugo čekao i gledao kako se narušava regularnost ABA lige, ovoga puta neregulisanim kalendarom takmičenja koji se u svakoj ligi utvrđuje na početku – a ne tokom, ili na kraju sezone!

Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši.

KK Crvena zvezda od danas neće uopšte spekulisati o datumima i početku finalne serije ABA lige, niti će ono moći da počne dok se ne završi finale Superlige Srbije!

KK Crvena zvezda Meridianbet


Ovom saopštenju KK Crvena zvezda Meridianbet nemamo šta ni da oduzmemo ni da dodamo. Dosta se čekalo i odluka KSS-a je potpuno ispravna !

Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter nalogu.
Napred Zvezda !
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com