El Fardu Ben više nije fudbaler Crvene zvezde ! U predhodnih nekoliko dana govorilo se da će jedan od najomiljenijih stranaca u crveno belom dresu promeniti sredinu. Na kraju, to se i obistinilo. Ben je napustio pripreme kluba u Turskoj i tokom jučerašnjeg dana predstavljen je u svom novom klubu – Apoelu iz Nikozije koji uspešno vodi Vladan Milojević.

Ben je za prethodnih pet godina, koliko je nosio dres srpskog šampiona, postao jedan od miljenika svih zvezdaša. Njegov profesionalizam na terenu, ali i van njega, bio je razlog da ga Crvena zvezda pusti kao slobodnog igrača i to šest meseci pre isteka ugovora.

Ben je u dva navrata, u Panioniosu i Crvenoj zvezdi, sarađivao sa Vladanom Milojevićem, odigrao 113 utakmica u kojima je dao 51 gol, pa i ne čudi odluka nekadašnjeg trenera Crvene zvezde da obnove saradnju.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Igrajući za beogradski klub, El Fardu Ben je u 196 nastupa dao 83 gola i imao 47 asistencija. Osvojio je pet titula prvaka Srbije, dva nacionalna kupa, a imao je i bitnu ulogu u vraćanju Zvezde na evropsku scenu. Delijama će zauvek u sećanju ostati njegova minijatura u meču protiv Salcburga i ulozi koju je imao u povratku tima iz Ljutice Bogdana na velika vrata evropskog fudbala.

Iako je dobio srpski pasoš i prestao da zauzima mesto stranca u timu, izgubio je status prvotimca u poslednjih godinu dana. Dok je na klupi tima iz Ljutice Bogdana sedeo Dejan Stanković, Ben je totalno pao u “drugi plan”, a slično je ostalo i po dolasku Miloša Milojevića te ne čudi njegova odluka da napusti Beograd.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Benu želimo puno sreće, zdravlja i uspeha u daljoj karijeri, a možda se i vidimo opet jednog dana u Crvenoj zvezdi.

Napred Zvezda ! Napred Ben !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com