Predsednik KK Crvena zvezda Meridanbet, dr Nebojša Čović, obratio se danas medijima u hali “Aleksandar Nikolić”.

Obraćanje prvog čoveka tima sa Malog Kalemegdana odnosilo se na aktuelni trenutak KK Crvena zvezda Meridianbet i sve glasine koje su se „umnožile“ prethodnih dana, počev od statusa Fakunda Kampaca, situacije u koju je naš klub došao i potpao pod izuzetno oštru kaznu „nezavisnog finansijskog panela“ Evrolige, odbijanja zahteva KK Crvena zvezda Meridianbet od strane CAS-a da se suspenduje odluka Evrolige, preko brojnih glasina vezanih za utamicu našeg kluba u Valensiji, ali i umešanosti pojedinih lica koja sa srpskim i regionalnim šampionom nemaju nikakvih dodirnih tačaka osim na sportskom planu.

Vodi se kampanja protiv nas i to nije teorija zavere

“Mi smo 15.7.2022. dali prvu izjavu Evroligi oko kvartalne dekleracije, gde se potvrđuje da li nešto dugujete. To je standardni formular i tu piše da li nešto dugujete. Potom se 15.9. pojavio Volters preko ELPA za našu obavezu od 114.900 evra, i to govorim bez problema. Zatim se 22.9. pojavio Holins za obavezu od 138.805 evra. Mi smo 17.10. platili i jednog i drugog, potpuno. Ostali smo u obavezama određenim igračima i Dejanu Radonjiću, sa izjavama da ćemo to platiti do kraja godine. Kod Radonjića nismo imali sporazum, pa je napravljen sporazum, da mu se za plate i bonuse isplati 242.500 evra i mi sad to isplaćujemo. Danas je tako isplaćena rata prema njemu od 25.000 evra po sporazumu. Nemamo problem da javno i glasno pričamo o tome, dali u tabelama ili direktno, što ne vidim da drugi rade. Vodi se kampanja protiv nas i to nije teorija zavere, to je proverena informacija. Konkretno, to je radio Zoran Savić. Zvao je ELPA, menadžment Evrolige, da li će priznati to ili ne, ali ako ne priznaju, lažu. Za malog Topića je odmah ujutru zvao Dijega iz Evrolige da pita kako je bio “skinut” na utakmici Valensija – Zvezda, a dete nije ušlo ni minut. Onda je zvao ABA ligu, Miliju Vojnovića da mu preti kakva je registracija, pa se čak i Dragan Bokan interesovao za sve to u ABA ligi”.

Mi sada ne dugujemo ništa

“Čemu ta kampanja protiv Zvezde? Šta to mi radimo osim što smo prvi godinama i što imamo sistem. Što se tiče finansijskog fer-pleja. Pa 99 odsto klubova duguje novac. Zar nisu Barselona i Real prijavili gubitak preko 240 miliona? Mi to nemamo. Mi sada ne dugujemo ništa i jedini smo klub koji je to uspeo. Da li ćemo to nastaviti, videćemo jer moramo da izmirimo i druge obaveze. Što se tiče ovih deklaracija verovatno je i Partizan između ostalog. Znate kada je u ovoj zemlji bilo tužakanje. Ideš da prijavljuješ klub iz istog grada u Evroligu. Prepustiću vašoj mašti da sami smislite naziv za takve ljude. Nemoj niko da se čudi kad mu navijači skandiraji da “vrati konju glavu”. Da, da, oni su po konsolidovanom upitu stanja koji medije nikada ne interesuje, dugovali 22.2.2022. godine 4.909.000 evra. Nije to samo PDV, to su porezi, doprinosi, zdravstveno i penzijsko osiguranje, povezivanje radnog staža. To je bilo tokom letnje kampanje, kada su dolazile budžetske isnpekcije, za 11 godina nismo imali nijednu primedbu. Nisam video da to rade drugi klubovi. Da bi 5. januara dug za porez tog istog kluba otišao na 6.767.000 evra. Znači povećanje duga je napravljeno za preko milion evra. Ovo nije naše, ali je objašnjenje zašto predsednik države kaže da smo mi korektni u namnirivanju poreza. Kako to da ovo ne brine Evroligu i da nikada nije kaznila Partizan za “Vučiću pederu” ili za priču o transparentu gde talentovani limar kaže da su zamotali isti oko noge, ono “Vučiću pizdo, Kosovo si izd’o”. Je l’ to fer plej. Šta radi Glikman? Mi smo se njemu obratili javno dopisom tražeći odgovor i to sigurno nije ono što je on pričao juče. Mi do danas nismo dobili zvaničan odgovor”.

Poštujemo standarde Evrolige i ne prikrivamo podatke

“Tačno je da CAS nije prihvatio naš predlog da se privremeno suspenduje odluka o zabrani registracije. Svi ste pisali da je zabrana dva meseca, a onda je od prvog decembra. Dakle, biće tri meseca. Pa šta je odluka? Ima li tu prostora da krajem meseca bude skinuta suspenzija, pošto Glikman kaže da nema veze sa parama, a uzima 25 hiljada evra. To je proizvelo efekte, ne dugujemo više. Da li ćemo dugovatim mi ili drugi klubovi. Pa hoćemo, kao i drugi. Ovde je priča da Zvezda bila loša, da bi oni licencu dali nekome drugom za koju kažu da nisu platili 500 hiljada evra, a jesu, i oni i Valensija. S tim što se to sad vraća, jer to svi dobijamo tokom sezone, danas smo mi dobili jednu od rata. Interesantno je ovako napadati, da Savić zove Valensiju, Baskoniju, Nahbara, kakvo je to ponašanje? Da predlaže Valensiji da nam uzimaju bodove, pa nama niko nije odgovorio na žalbu protiv Barselone da li je bila linija. Poštujemo standarde Evrolige i nemamo nijedan jedini podatak koji bismo prikrivali”.

Prljava kampanja da Kampaco napusti Crvenu zvezdu

“Glikman kaže da su menadžeri krivi što su ga “doveli tamo”. To nije zapadna terminologija, to nije tamo i ona nije ona. Mi nismo tamo, mi smo Zvezda koja ima svoju reputaciju i koja je sa prostora gde je košarka dala velike doprinose. Stalno se priča da država daje pare, a košarke nema na vrhunskom nivou, ako država ne pomaže. Ona nije komercijalni sport, koliko znam pare za Zvezdu i Partizan su mnogo manje od samo jednog fudbalskog stadiona. Sa 31.12.2022. godine, Zvezda je imala prosek po sezoni od države skoro dva i po miliona evra za 11 i po sezona od 2011/12, pa nadalje. Država prosečno učestvuje sa 37 posto i za to vreme mi imamo 20 trofeja. Bilo bi dobro da ovaj procenat bude linearan sa procentom prisustva domaćih igrača i to što nas stalno stavljate u isti koš da imamo mnogo stranaca, mi nemamo devet. Na nekim utakmicama nisu ni igrali. Ove sezone smo se bazirali na tome da imamo što više domaćin, a da vidimo kad dođu prozori koga će da jure. Ko je nas branio, gde je KSS? Gde su oni, zaspali su, umrli, šta rade? Gde su selektori da nešto kažu? Ne, nego opet u Maršalovom intervjuu gde nam odgovara, pošto se nismo videli, iako smo imali zakazan sastanak kod Bodiroge u restoranu, ali sam tada bio bolestan, bili su naši predstavnici i mislim da su se tada dogovorili. Kada smo izašli na CAS, rekli su da je to normalna komunikacija. Iz pristojnosti neću prenostii šta je bilo dogovoreno. Namera je bila da Kampaco ode iz Zvezde, ali to nije uradio. Nije došao da igra samo ABA, ali nam je jako značajna, kao i kup i KLS, koje je Partizan napustio i nije kažnjen, zato pitam gde je savez i ko su ti likovi tamo i kakav im je rezultat”.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Glikman ima poziv da dođe u Beograd

“Pozivam Glikmana da dođe sa Bodirogom da dođu, ne mora on mene da upoznaje preko Savića, pošto sam i to čuo. Ne mora mene Savić da opisuje, ne opisujem ni ja njega, nego pominjem neke navijače povremeno. Bilo bi dobro da i klubovi i pojedinci u njima plate porez, jer to su velika primanja i ne treba niko od trenera da prikriva kolike su mu naknade”.

Nismo ravnopravni

“Nismo ravnopravni, nismo isti, mnogo toga nam nije dozvoljeno, čak ni da poklonimo kola nekoj eparhiji crkvenoj, pa kad oni probaju da registruju kola, konstatuju da su ona na listi kradenih”.

Polonara je bio dogovoren ! Udaraće nas još jače !

Polonara bio dogovoren. To je šteta koja je napravljena Crvenoj zvezdi. Bartomeu je rekao veliku istinu, ne znam kome bi stalo da igrač poput Kampaca ne igra Evroligu. Nisu krivi ni menadžer, ni klub. Napravili smo grešku, snosimo posledice iste, smatramo da je prekomerna kazna. Šta oni kažu sa utakmicu sa Barselonom? Prvo ništa, pa su priznali grešku, pa je sudija kažnjen četiri utakmice i to nije prvi put da se to radi ove sezone u Evroligi. Znate ko je napravio juniorski turnir Evrolige? Pa ja sa Đordijem i Vladom Stankovićem. Znam da u Srbiji smeta uspeh, još kad se direktno govori. I sad, što više smetamo, udaraćemo još jače. Sledeća stanica je Kup Srbije gde će probati da nas pokradu, kao što je Savić radio prošle godine, pretio sudijskoj komisiji i ostalima, jurio ih po tribinama po Nišu. Nemam ništa protiv Niša, ali taj grad nije funkcionalan za ono što nas čeka. Da je ovo ozbiljan savez, to bi bilo u Areni. Tu imamo bezbedne uslove za finale i sve drugo, pa da bi kup bio praznik košarke, a ne namirivanje za neke koji kmeče”.

Nećemo se žaliti na odluku nezavisnog panela

“Nećemo se žaliti, nismo ni digli, ni spustili ruke, to nije racionalno. Čekamo 28. februar, ali bismo mogli možda da razmišljamo o kraju jaunara, jer naša kazna je koliko sam razumeo dva meseca. Nadam se sastanku sa Glikmanom, koji je 29. bio na utakmici, ali 30. nije bio u Beogradu. Nadam se da ćemo se konačno upoznati. Želim i da mu kažem i kakvi su nam planovi oko izgradnje nove hale i oko korišćenja hale koja je gradsko vlasništvo, a to je Arena, jer će i Zvezda verovatno tamo igrati određene utakmice, jer to nije vlasništvo jednog kluba, kao i Pionir. Drugo, da mu kažem direktno koliko smo spremni da damo novca za valjd kartu”.

Video
KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Crveno bele sutra očekuje put u Kaunas na duel ekipi Žalgirisa direktnog konkurenta za TOP 8 fazu Evrolige. Meč se igra na svetog Jovana, petak, od 19 časova.

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com