Još od Čarlsa Dženkinsa i Kvinsija Milera nije se pojavio igrač koji je za tako kratko vreme osvojio srca navijača kluba sa Malog Kalemegdana. Trenutak koji je ovekovečila i kamera Evrolige, kada se posle pobede nad Makabijem, Argentinac iz Quilmes-a okreće ka čuvenoj tribini B i pogled sreće i ushićenja uperen ka Delijama pokazao je da postoji ta neka tajna veza od trenutka kada je Luca Vildoza obukao dres Crvene zvezde.

O toj konekciji sa klubom i navijačima i o svojoj karijeri, Luca je pričao za izraelski sportski portal Sports Rabbi.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

,,Za početak, osećam se zaista sjajno što sam ovde i što sam jedan od vodećih igrača u timu. Vraćam se u ritam, vraćam samopouzdanje – to je ono što mi je trebalo. Imao šansu koja mi je trebala u SAD, sada sam ovde vrlo srećan.”

Crvena zvezda i Duško Ivanović

,,Izabrao sam da dođem u Beograd iz razloga jer je ovde sjajan tim. Strast koju ljudi imaju prema klubu je ogromna i to mi daje na samopouzdanju. Sjajno je biti jedan od glavnih igrača u ekipi, to je upravo ono što mi je trebalo – da se osećam kao dobar igrač, da ja budem taj momak u timu.”

,,Mislim da nam Duško već pomaže. On će doprineti tome da budemo čvršći svi zajedno. Trening je ono što nam treba. Da imamo treninge, menjamo mentalitet, da ne igramo samo dvadeset minuta i zadovoljimo se time, već da igramo svih 40 i pobeđujemo. To je ono što nam treba, Duško nam već pomaže, a mi moramo da nastavimo – znam da možemo da budemo bolji.”

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

NBA iskustvo

,,Kada sam bio u Knicksima, već sam imao probleme sa povredom, pa sam i operisan. Sa Bucksima je bilo fantastično iskustvo. Bio sam sa ekipom u plej-ofu, igrao sa Holidayom, Middletonom, Antetokounmpom…Imao sam priliku da vidim kako treniraju, igraju, održavaju telo i na kraju krajeva kako je to igrati u NBA. Vreme provedeno tamo je uticalo da postanem bolji igrač.”

,,Postoji mnogo razlika između evropske i NBA košarke, počevši od pravila. Teren je veći nego u Evroligi, svako može da čuva svakoga, svako može da preuzme svakoga, svako može da pogodi, da uradi šta god – to je ipak najbolja liga na svetu. Najbolji igrači na svetu igraju tamo, ne možete biti deo NBA lige bez mnogo treninga i brige o telu.”

,,Imao sam šansu da uradim tako nešto, ali zapravo ne razmišljam o tome. Tek sam došao iz NBA lige. Imao sam lepa iskustva i priliku koju sam želeo. Razmišljam o Evroligi, svojoj karijeri ovde, zdravlju i radu na ličnom planu. Pokušavam da pokažem sebi kako mogu da budem dobar igrač, da mogu da budem glavni u timu, da vodim ekipu do velikih stvari. Zaista ne razmiljam trenutno o NBA ligi.”

Luca Vildoza rođen je 11. avgusta 1995.godine u gradiću Quilmes u neposrednij blizina glavnog grada Argentine – Buenos Airesa. Od 2012 do 2016 je igrao za lokalni klub, da bi od 2016 postao član Baskonije. Sa baskijcima i Duškom Ivanovićem 2020. osvaja špansku ACB Ligu i biva proglašen za MVP finalne serije. Nakon toga odlazi u NBA, u Milvoki Bakse, no povreda i operacija su mu se našle na tom putu, tako da se odlučuje za povratak u Evropu i postaje član Crvene zvezde.

Vamos Luca ! Vamos Estrella Roja !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com