Disciplinska komisija ABA Lige danas je u sopštenju objavila svoju odluku o visini kazne francuskom košarkašu Matijasu Lesoru za udaranje košarkaša Crvene zvezde i srpskog reprezentativca Filipa Petruševa nakon završetka večitog derbija.

Centar KK Partizan suspendovan je na naredne tri utakmice regionalne lige i moraće dodatno da plati kaznu u visini od 10.000 €

Ovo je po disciplinskom pravilniku ABA Lige najmanja moguća propisana kazna i može se reći da je Lesor dobro prošao obzirom na svoje divljačko ponašanje nakon utakmice kada je dva puta udario Petruševa pesnicom u glavu.

Obrazloženje disciplinske komisije možete pročitati OVDE.

Obzirom da je Crvena zvezda Meridianbet tražila suspenziju ovog igrača do kraja sezone, pretpostavljamo da se rukovodstvo kluba sa Malog Kalemegdana neće složiti sa ovom odlukom i da će uslediti serija novih pritisaka na rukovodstvo regionalne lige.

Mišljenja smo da je ispunjenjem minimalne forme u ovom slučaju, disciplinska komisija ABA Lige samo produbila krizu u kojoj se ovo takmičenje nalazi i da nas čeka ni malo lepi završetak tekuće sezone.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Pandorina kutija je otvorena !

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com