Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su, u beogradskom “Pioniru”, ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) u derbiju 16. kola ABA lige.3

U pobedi crveno belih najistaknutiji su bili Fakundo Kampaco sa 19 poena, pet skokova i pet asistencija, Ognjen Dobrić sa 18 koševa, Luka Vildoza sa 15 poena, šest asistencija i pet skokova i Filip Petrušev sa 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Od samog početka susreta Crvena zvezda Meridianbet je imala sjajan napadački ritam. Sa druge strane Cedevita Olimpija se opredelila isključivo na šut spolja, pre svega preko Jogija Farela i to im je u ovom susretu itekako uspevalo. Šuta za tri poena im je bio 19 od 36. Ipak igrači ekipe sa Malog Kalemegdana uspevali su da zadrže hladne glave tokom čitavog susreta bez obzira što su neki šutevi gostiju završavali u obruču iz nemogućih situacija, a to zna da dosta poremeti ekipu. Ipak, pre svega, sjajnim rešenjima u napadu, Zvezda je malo po malo uspevala da slomije protivnika.

Tango Argentino
KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

U drugoj četvrtini obe ekipe su imale nestvaran šut za tri poena, koju je na isteku vremena začinio Luka Vildoza pogotkom sa centra.

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

U treću deonicu crveno beli su ušli odučno te je u jednom momentu razlika otišla i velikih +17. Ipak se ekipa iz Ljubljane nije predavala, i dalje ih je služio šut za tri poena, tako da su četiri minuta pred kraj utakmice sveli razliku na samo -4. Ipak sve to “seku” vanvremenski Kampaco, te Ognjen Dobrić koji trojkom stavlja tačku na ovu utakmicu.

Trojka Ognjena Dobrića

Crveno bele već u petak očekuje evroligaški derbi, a potom duel sa ekipom FMP-a u okviru regionalne lige.

Highlights

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Boxscore

KK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Tabela ABA Lige


Standings provided by Sofascore

One thought on “Revolveraški obračun u Pioniru i pobeda | Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 100:95”

Comments are closed.