Reprezentativac Južne Koreje Seol Jong Vu, u prisustvu sportskog direktora Mitra Mrkele i predsednika FK Crvena zvezda Svetozara Mijailovića, potpisao je ugovor na 3+1 godinu sa šampionom Srbije.

Seol koji pokriva obe bekovske pozicije podjednako dobro, dolazi iz Ulsana i ovo mu je prvi transfer u karijeri. Zadužio je crveno beli dres sa brojem 66 koji je u predhodnoj sezoni sa uspehom nosio njegov zemljak Hvang In Bom.

Zvezdina nova akvizicija odmah po potpisu podelio je svoje prve utiske…

Želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali da igram i Ligu šampiona…

“Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima”.

“Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo”.

“Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar, a što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona”.

Jung Vu Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standaradan je reprezentativac Južne Koreje. Pokriva jednako dobro obe bekovske pozicije, a čitavu profesionalnu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu za koji je odigrao 156 utakmica i postigao osam golova. Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com