Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ubedljivo su slavili u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa regionalne lige…

Crveno beli su rezultatom 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18) pobedili ekipu MEGA MIS i tako poveli u seriji 1:0 koja se igra na dve pobede.

Crvena zvezda je, pred gotovo punom halom “Aleksandar Nikolić”, prikazala jednu od boljih igara ove sezone, mladoj i poletnoj ekipi trenera Baraća nije dat ni promil šanse da se sa ovog gostovanja vrate neporaženi.

Trener Janis Sferopulos vodio je utakmicu sa velikim brojem rotacija u sastavu, čvrstom odbranom i u kojoj se isticao timski duh koji se ogleda u tome da su se svi igrači Crvene zvezde upisali u listu strelaca i da su ostvarili 23 timske asistencije u odnosu na gostujućih 14.



Utakmica je počela u senci obeležavanja godinu dana od dve velike tragedije koje su zadesile Srbiju, Beograd i Vladislav Ribnikar, a samo dan kasnije Malo Orašje i Dubonu.

Minutom ćutanja navijači i košarkaši Crvene zvezde i Mege su odali počast svim preminulima, a uz to obe ekipe su na teren izašli u potpuno crnim majicama na kojima je bio ispisan natpis „Živite“, a na njima su se takođe našla imena dece i ljudi koji su izgubili živote u ova dva masakra.

Utakmica je počela u egalu (6:6), a onda je domaća ekipa napravila seriju 7:0 za prvu osetljiviju prednost (13:6), a ubrzo potom je imala i dvocifrenu prednost (21:10).

Ipak u finišu četvrtine gosti su se u napadu konsolidovali i prvu deonicu su završili sa sedam poena zaostatka (27:20).

U drugoj četvrtini Crvena zvezda je dozvolila samo 13 poena gostima, dok je napad izabranika Janisa Sferopulosa delovao perfektno pa je na poluvremenu tim sa Malog Kalemegdana imao praktično nedostižnu prednost (52:33).

Ni u drugom delu utakmice nije viđena drugačija situacija na terenu beogradskog Pionira. Crveno beli su marljivo asistirali i pogađali u napadu, dok je odbrana i dalje bila na visokom nivou.

U poslednjoj četvrtini Zvezda je održavala ubedljivu prednost i na kraju je rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji u taboru Crvene zvezde bili su Rokas Giedraitis i Nemanja Nedović sa po 13, Trej Tompkins sa 11, te Miloš Teodosić i Jago Dos Santos sa po 10 poena.

Naredni duel polufinalne serije Zvezda i Mega igraće u utorak 7.maja u hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu sa početkom od 20 časova.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *