Prolećni deo fudbalskog šampionata Srbije za Crvenu zvezdu počinje u subotu 04. februara od 16 časova kada na stadion “Rajko Mitić” stiže novosadska Vojvodina. Ova utakmica će biti posvećena legendi oba kluba, Siniši Mihajloviću, koji je nedavno izgubio život u borbi sa opakom bolešću. Ulaz na Marakanu biće slobodan.

Svako je barem u jednom trenutku svog života želeo da bude kao Miha – čvrst, ponosan i nepokolebljiv. Opet, kada se u jednačinu sa Mihom stavi Crvena zvezda onda je konačan proizvod beskonačna emocija utkana u zidove Marakane. Zbog toga, Siniša Mihajlović ne ide bez Crvene zvezde, a ni Crvena zvezda bez najboljeg izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala. Zato će utakmica protiv Vojvodine, za koju je bombarder iz Borova nastupao i doneo joj titulu šampiona Jugoslavije, imati poseban značaj za oba kluba.

Sa ljudske strane smo već utvrdili maksimum Siniše Mihajlovića, a s obzirom na to da je Crvenu zvezdu dečački voleo i tamo gde to nije bilo tako lako, te da je to svaki put sa ponosom to isticao, može se reći da je i njegovo zvezdaštvo bilo posebno. Da, svako od nas je barem u jednom trenutku svog života želeo da bude zvezdaš kao Miha.

Idol generacije i čovek za koga su najljući rivali imali samo reči hvale, pobednik koji je 53 godine to iz dana u dan dokazivao, legenda Crvene zvezde, uzor svih budućih naraštaja, jednostavno – šampion.

Da legende nikada ne umiru, pokažimo u subotu, 4. februara od 16 časova, kada ćemo napuniti tribine Marakane i poslati poslednji pozdrav Siniši Mihajloviću, čoveku čije je ime zlatnim slovima upisano u istoriju Crvene zvezde, našeg evropskog i svetskog šampiona i ispratiti ga u večnost.

Vidimo se na Marakani, za Zvezdu, za Mihu!

Napred Zvezda !

Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com