Prošlog vikenda,u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”, održani su izbori za predsednika FK Crvena zvezda. Jedini kandidat je bio Svetozar Mijailović, članovi kluba su imali priliku da zaokruže opciju “za” ili “protiv”, a rezultati su sledeći:

Ukupno 844 birača glasalo je na biračkom mestu ili elektronskim putem. Opcija “za” dobila je 741 glas, opcija “protiv” dobila je 95 glasova, dok je bilo 8 nevažećih listića. Novi mandat Svetozara Mijailovića trajaće četiri godine.

Nakon završenih izbora potrebno je da predsednik Skupštine sazove sednicu najkasnije u roku od 15 dana nakon izbora predsednika kluba.

FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com

Svetozar Mijailović je bio na mestu predsednika kluba kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope 1991. godine. U prethodna dva mandata Svetozara Mijailovića kao predsednika kluba od 2014. godine, Zvezda je doživela renesansu: šest osvojenih titula, dva osvojena kupa, dve duple krune, šest grupnih faza evropskih takmičenja, od čega dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope. Mnogo je uloženo u infrastrukturu i funkcionisanje Omladinske škole što je rezultiralo učešćem u četiri juniorske Lige šampiona, kao i promocijom velikog broja mladih i kvalitetnih fudbalera. Došlo je do finansijske stabilizacije i uspona kluba.

Svetozar Mijailović je rođen 8. januara 1947. godine u mestu Lopašu kod Užičke Požege. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka i stekao zvanje inženjer organizacije rada. Bio je zaposlen u Institutu za transfer tehnologije, inženjering i marketing u Beogradu. Jedan je od osnivača Udruženja državnih reprezentativaca Srbije. Istaknuti dugogodišnji društveno-sportski radnik. Bio je predsednik omladine Srbije (1973-1977), predsednik SOFK Srbije (1978-1982), predsednik SOFK Beograda (1982-1986), predsednik Skupštine FK Crvena zvezda (1987-1993), predsednik FK Crvena zvezda (2014 – do današnjeg dana), potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda (1996-2000), ministar za sport u Vladi Republike Srbije (2000). Dobitnik je Majske nagrade SOFK Srbije, Ordena rada, Priznanja Fudbalskog saveza Srbije, više Priznanja Sportskog društva Crvena zvezda, Povelje Udruženja državnih reprezentativaca Srbije i mnogih drugih društvenih i sportskih priznanja.

crvenazvezdabeograd.com