Danas je na stadionu “Rajko Mitić” trener Crvene zvezde Vladan Milojević obavio prozivku igrača i tako zvanično započeo svoj drugi mandat na klupi srpskog šampiona.

Ovim je i oficijelno započet period priprema za prolećni deo sezone u kojoj crveno beli brane dva trofeja. Na Marakani se pojavilo 27 fudbalera i novi stručni štab, a prisutnim fudbalerima i pripadnicima sedme sile obratio se novi stari trener tima iz Ljutice Bogdana.

Vladan Milojević
Na početku vam želim srećne praznike. Znate svi veoma dobro, igrači koji ste bili u mom prethodnom mandatu, koji su nam ciljevi. Na nama je da radimo, budemo vredni i imamo poštovanja između sebe. Biće teško. Mislim da imamo kvalitet. Moramo da ispunimo ciljeve, jer smatram da zaslužujete uspeh. Pričaćemo, imamo vremena. Želim vam zdravlje, a ostalo rešavamo u hodu.

Uvek je lepo biti u Zvezdinoj opremi. Život mi je vezan za crveno-bele boje od malih nogu. Ovo je moja kuća. Kada odlazim idem sa koferom, ali je taj prtljag uvek spreman da se vrati nazad. Veoma mi je drago, a za mene je najveća satisfakcija jer Crvena zvezda može uvek da računa na mene. Dok sam živ i bude bilo potrebe za mojim radom, tu sam. Prethodne uspehe sam spakovao u “fioku”, a ovo je novi izazov koji je ispred mene. Nadam se da ću svim preprekama uspešno odgovoriti.

Veličina kluba Crvene zvezde je u tome da ima igrače na velikim kontinentalnim takmičenjima. Imam iskustva u ovakvim situacijama, naročito u prethodnim klubovima, konkretno u Saudijskoj Arabiji, kada nisam mogao da računam na polovinu tima mesec dana. U svakodnevnoj smo komunikaciji i pratimo ih. Veoma mi je bitno da izbegnu povrede. Kada je u pitanju fizička priprema neće ništa izgubiti. Kvalitetni su i dobri igrači, a biće u takmičarskom ritmu. Svi će nastupati, dok će jedino biti nepovoljno ako neko od njih ne bude imao minute, pa ne uhvati takmičarski ritam. Međutim, oni su profesionalci.

Svi igrači su radili dobro tokom pauze. Period od dve nedelje nije suviše dug za fudbalere. Momci su zdravi, što je veoma bitno. Nemamo ozbiljnije povređene igrače, jedino Mirko Ivanić malo kuburi sa povredom. Potrudićemo se da ga poštedimo na početku. Fudbaleri su spremni na zavidnom nivou i motivisani su za početak, što mi je drago.

U ovom trenutku imamo veliki roster igrača, koji je napravljen za tri takmičenja , među kojima je i Liga šampiona. U drugom delu sezone nas očekuju prvenstvo i kup, a to je manji broj utakmica. Prelazni rok je živa stvar, ne zavisi sve od nas, dok nekad na to utiču i igrači. Imamo vremena, a prelazni rok se zahuhtao. Ne mogu ništa da kažem precizno, ali tu su ljudi u klubu, skauting tim i stalno smo u komunikaciji. U roku samo jednog dana moguće su promene. 

Videli ste u prethodnih šest meseci kako pojedini igrači mogu da “eksplodiraju”. Mislim da Crvena zvezda ima dobru Omladinsku školu, uz Grafičar i OFK Beograd. Insistirao sam na tome da povedemo mnogo mladih igrača, da imamo uvid u njihov rad. Većinu znam, a nije samo stvar njihovog treninga i ponašanja. Potrudićemo se da kao klub priključimo dosta mladih fudbalera prvom timu. 

Idemo u Pafos, gde ćemo biti smešteni u odličnom hotelu, jednom od najboljih. Imaćemo dva fantastična terena, na kojima u ovom trenutku trenira reprezentacija Švedske. Nalaze se u okolini Pafosa. Smatram da ćemo imati dobre vremenske uslove, iako je Kipar nepredvidljiv kada je vreme u pitanju. Može da bude sunčano, a nekad je veoma kišovito. Zakazali smo četiri utakmice, a potrudićemo se da odigramo i petu kontrolnu proveru. To je zadatak i organizatora. Iskoristićemo dobre uslove na najbolji mogući način.

Očekivanja su u skladu sa Crvenom zvezdom – osvajanje prvenstva i Kupa Srbije. Imamo dva takmičenja gde želimo da damo maksimum i ostvarimo ciljeve. 

Računam na sve igrače. Fudbaleri koji su u rosteru imaju kvalitet i dobro su skautirani. Dosta zavisi od njihovih nastupa, ali mislim da moraju da shvate da ovde nema baš mnogo vremena za prilagođavanje. Nekada se stranci snađu dobro, nekada ne, jer im treba više vremena. Strpljivi smo. To su odlični igrači, poseduju kvalitet. Ostalo je da me uvere na terenu. Zato postoje treninzi i pripreme, a imamo vremena i da razgovaramo. Već sam pričao sa dosta igrača, volim da imamo komunikaciju. 

Nisam neko ko gleda u prošlost. Trenutno zaostajemo za Partizanom, koji je glavni konkurent za titulu, bez potcenjivanja ostalih ekipa. Kvalitetnije je prvenstvo za razliku od prethodne godine, ali ne  opterećujemo se. Zadesilo se da je moj dolazak opet u kriznoj situaciji. Verujem u moj rad, saradnike i najbitnije je da budemo zdravi
FK Crvena zvezda | crvenazvezdabeograd.com
Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com