Po već dobro viđenom i oprobanom scenariju košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su već dobijenu utakmicu u Kaunasu. U okviru drugog kola Evrolige Žalgiris je savladao crveno bele rezultatom 79:74.

crvenazvezdabeograd.com

Kontrolisao je tim sa Malog Kalemegdana utakmicu od sredine prvog kvartala, pa sve do šest minuta pred kraj, ali ponovo se desilo već viđeno kao i u predhodnoj utakmici u “Žalgirio Areni”. Ostali su košarkaši iz Beograda potpuno bez daha, litvanski šampion je stigao i prestigao devet poenaminusa i epilog je bio neminovan.

Na konferenciji za medije nakon završetka utakmice svoje viđenje izneo je strateg crveno belih:

Duško Ivanović
Duško Ivanović | crvenazvezdabeograd.com
Sve čestitke Žalgirisu. Krenuli su i završili u visokom intezitetu. Igrali su dobro. Mi smo krenuli meko, a završili smo skoro kako smo i počeli. To je bio problem. Oni su dodavali loptu odlično, imali su dobre šuteve za tri poena i došli su do prednosti.

Žalgiris nije menjao ništa. Oni su igrali kao i u Bolonji. Mi smo imali problem da damo lake koševe i nismo uspeli da zaustavimo Ulanovasa koji je napravio razliku u ovom meču.

Rokas Giedraitis je na ovom meču igrao pod velikim pritiskom i to se odrazilo na njegov učinak na terenu

Sezona je duga. Znam dobro Rokasa, odličan je profesionalac, igrao je dobro na oba kraja terena. Želeo sam da dođe u Crvenu zvezdu jer ga dobro poznajem, dopada mi se i znam šta tačno može da nam da u svakom trenutku. Ipak, moramo da napredujemo. Kako on, tako i čitav tim. Dobili smo uvodne utakmice, ali ovo je prvi signal da nismo još dobri – završio je crnogorski stručnjak na klupi Crvene zvezde.

Zvezda već sutra (nedelja 15.oktobar, 18 časova) očekuje abaligaški duel sa domaćim Borcem, a nakon toga sledi dupla evroligaška nedelja gde crveno beli, prvo u sredu, dočekuju ekipu Monaka, a potom u petak sledi gostovanje ekipi Virtusa u Bolonji.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com