Košarkaše Crvene zvezde Meridianbet, samo dva dana nakon bolnog evroligaškog poraza u Kaunasu, očekuje ni malo lako abaligaško gostovanje. Crveno beli će danas, u okviru trećeg kola regionalne lige, odmeriti snage sa uvek neugodnom ekipom Borca iz Čačka. Početak susreta je zakazan za 18 časova, a nema sumnje da će dvorana kraj Moravice biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Očekivanja pred ovaj duel izneli su trener Crvene zvezde Duško Ivanović i košarkaš Dejan Davidovac.

Duško Ivanović
Čeka nas teška utakmica, ne samo zbog toga što smo samo pre dva dana igrali težak meč u Kaunasu, već zbog rivala koji je odlično otvorio sezonu, koji je dobro vođen sa klupe, koji igra dobro, i koji će nakon uvodne dve pobede igrati rasterećeno, ali sa puno samopouzdanja. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu, angažovano, uz dobru odbranu kako bi došli do bodova – kratak je bio crnogorski stručnjak.
Dejan Davidovac
Kasno smo stigli iz Kaunasa, u subotu smo odradili trening oporavka, a već danas imamo novu utakmicu koja neće biti uopšte laka. Borac ove sezone ima iskusnu i dobru ekipu i to je pokazao i na parketu sa dve uvodne pobede. Pozivam i naše navijače da nam pruže podršku u nedelju. Dvorana Borca je uvek bila jak domaći teren čemu su zaslužni navijači domaće ekipe.

Ekipa Borca je, kao i Crvena zvezda, sjajno otvorila ovu sezonu ABA Lige. Ostvarili su obe pobede, protiv Mege i Cibone, i nema sumnje da je pred timom sa Malog Kalemegdana ozbiljan izazov. Ovo će ujedno biti i sedmi duel ove dve ekipe u okviru regionalnog takmičenja.

Odmah po završetku utakmice u Čačku ekipa Crvene zvezde se vraća za Beograd gde slede pripreme za duplu evroligašku nedelju. U sredu, u Areni, crveno beli će ugostiti Monako Saše Obradovića, a odmah nakon toga putuju za Bolonju na duel ekipi Virtusa za koju od ove sezone, sa velikim uspehom, igra Ognjen Dobrić.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook  i Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK nalogu.
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com
AdmiralBet ABA League Standings

Standings provided by Sofascore