Džoel Bolomboj juče je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Meridianbet…

Tako je američki centar sa ruskim pasošem postao tek drugi stranac, posle Stratosa Perperoglua, koji je produžio ugovor sa timom sa Malog Kalemegdana. Kada je tokom leta obelodanjen ovaj potpis mnogi su bili skeptični po pitanju kvaliteta ovog centra rođenog 1994.godine. Nije bio u planovima bivšeg trenera Duška Ivanovića, čak se nije skidao u pojedinim utakmicama, ali malo po malo, mukotrpnim radom i zalaganjem na terenu Bolomboj je postao noslilac igre Crvene zvezde u reketu i neizostavni faktor ekipe.

Kao kruna svega došla je i ponuda Zvezde za produžetak saradnje do 2026. godine što je Bolomboj i prihvatio.

Odmah po završetku evroligaškog duela sa Valensijom, koju su crveno beli dobili rezultatom 82:64, ovaj nadasve skroman, pristojan i pre svega porodici odan momak bio je na “meti” sportskih novinara i strpljivo odgovarao na postavljena pitanja.

Joel Bolomboy
Sve ovo što se dešavalo predhodnih dana malo je ludo za mene…

Nisam ni bio u protokolu na prvoj utakmici, pa sam prešao put od toga da se ne skinem, do rotacije u ekipi, da igram dobro. Pronašao sam momentum, promenili smo trenera i stvari su nastavili da se dešavaju dobro po mene i “eksplodirao” sam.

Bilo je dobro, srećan sam ovde, sviđa mi se. Imali smo promene u timu, unutrašnje probleme sa nekim igračima, ali kada se to raščistiilo, razgovori između mene i kluba su postali zvanični i nešto je trebao da se dogodi. Razmišljao sam da ostanem i pre nego što je stigla ponuda da produžim ugovor. Nekako sam video sebe u Zvezdi.

Konekcija sa navijačima…

Meni se prvi put desilo da mi navijači skandiraju, nekako je kul. Samo da čuješ Arenu i toliko ljudi da uzvikuju tvoje ime – neverovatan osećaj.

Porodica i ja volimo ovaj grad…

Beograd je definitivno drugačiji od Moskve i Atine. Imam sve što mi treba, a i moj sin voli ovde da idu u školu.

Pobeda nad Valensijom…

Uvek je lepo pobediti bez obzira kako se dođe do trijumfa. Počeli smo sporo, uključujući i mene, ali smo našli ritam. Momci sa klupe su pokazali koliko znače i generalno sarađivali smo kao tim veoma dobro – završio je centar Crvene zvezde.
Bolomboy’s alley-oop dunk !
zvezdomanija, crvenazvezdabeograd.com

Vremena za slavlje nema, Crvena zvezda je sada na skoru od 10 pobeda i 14 poraza i dalje drži odškrinuta vrata plej-ina. Potvrdu dobre forme crveno beli imaće priliku da pokažu već u petak 2. februara od 20 časova kada u Areni gostuje drugi španski gigant – Barselona.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com