Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pretrpeli su blamantan poraz od poslednjeplasirane evroligaške ekipe. Njih je rezultatom 100:91 (25:25, 23:20, 22:22, 30:24) savladala ekipa ASVEL-a koja je do sinoć imala samo tri pobede u dosadašnjem regularnom delu ovog takmičenja.

Tako nakon odigranog 20. evroligaškog kola crveno beli su ostali na 8 pobeda i trenutno se nalaze na 13. mestu na tabeli, za dve pobede manje u odnosu na pozicije koje trenutno vode u plej in.

Ulazak u utakmicu bio je dosta solidan. Crveno beli su veoma rano stekli šest poena prednosti (10:4), da bi na dva minuta pred kraj prve četvrtine ta razlika otišla i na +9 (25:16). A onda je usledilo pomračenje. Nekoliko krajnje diskutabilnih sudijskih odluka, kao i potpuni gubitak koncentracije doveli su do toga da je ekipa ASVEL-a napravila seriju od 9:0 i time potpuno poravnala rezultat (25:25).

U drugom kvartalu igralo se koš za koš, Zvezda je uglavnom bila u minimalnoj prednosti da bi pred kraj poluvremena tim iz Francuske prešao u vođstvo i sa prednošću od +3 (48:45) otišao na veliki odmor.

U drugom poluvremenu domaći tim je polako, ali sigurno povećavao prednost, uglavnom su vodili sa pet poena razlike (62:57; 75:70), dok je Zvezda bila ta koja je konstantno pokušavala da sustigne taj rezultat.

Poslednji pokušaj ekipe, koju sa klupe predvodi Janis Sferopulos, da preokrene tok susreta desio se kod rezultatskog egala (70:70) kada su crveno beli promašili tri otvorene trojke. Nakon toga počele su da se ređaju greške kao na traci.

Definitivno su crveno beli ostali i bez snage i bez energije i bez koncentracije u poslednjem kvartalu. Velika potrošnja nosioca igre se itekako osetila, igrači sa klupe nisu dali gotovo nikakav doprinos nekom poboljšanju, Zvezda je ostala gotovo bez municije u napadu, a odbrambena igra se u potpunosti raspala. Otuda i primljenih čak 30 poena u ovom delu igre. Domaćin se u potpunosti raspucao, otišao i na dvocifrenu prednost da bi trojkom Parisa Lija sve bilo i definitivno gotovo.

Vremena i snage za povratak nije bilo. Zvezda je upisala novi poraz, a priliku za popravni imaće već u četvrtak kada izabranici Janisa Sferopulosa gostuju ekipi Armanija.

Najefikasniji igrač Crvene zvezde Meridianbet bio je Nemanja Nedović sa ubačenih 26 poena (6/11 za dva, 3/8 za tri). Yago dos Santoš postigao je 16 poena i ostvario 9 asistencija uz dva skoka i bio je najbolji igrač crveno belih na ovom susretu. Pored njih dvojice dvocifren je bio još samo Rokas Giedraitis sa postignutih 12 poena.

Napred Zvezda !
Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, kao i na Twitter TIKTOK
Zvezdomanija | crvenazvezdabeograd.com